Izvor:
22.12.2018 u 08:54
0

OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE: Božidar Maljković optimističan za igre u Tokiju 2020!

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković ovu godinu ocenio je kao izuzetno uspešnu zbog brojnih medalja i titula i poručio da one daju optimizam i veru u odlične rezultate na Igrama u Tokiju 2020.

– Srpski sportisti ostvarili su brojne uspehe i ponovo nas obradovali trofejima i medaljama. Čak 10 medalja sa Svetskih prvenstava, i to četiri titule, uz dva gren slema (Novaka) Ðokovića i 20 evropskih medalja, pokazuju da imamo razloga da verujemo u uspešan nastavak puta ka Tokiju. Godina je bila vrlo, vrlo uspešna – rekao je Maljković sinoć na tradicionalnoj svečanosti proglašenja najboljih srpskih sportista i sportiskinja.

On je posebno naglasio uspehe sportista na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu i oni će, kako je naveo, uz pravilan sistem rada biti oslonac u ciklusima posle Tokija.

– Uspesi se ne dešavaju slučajno. Kao neko ko je godinama bio direktno uključen u građenju vrhunskih rezultata, vrlo dobro znam koliko je ulaganja potrebno. Rezultati su plod napornog rada sportista i trenera, ali uz podršku čitavog sistema. Kontinuitet, transparentnost, vrednovanje i direktno finansiranje stvorili su ambijent stabilnosti – poručio je Maljković i zahvalio državnim institucijama na podršci.

Najizazovnija je naredna godina, kaže Maljković, jer dolazi pred Igre u Tokiju.

Uz sva redovna takmičenja i borbu za medalje, tu je pritisak za olimpijske vize. Biće teško, ali verujemo u naše sportiste – zaključio je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/@EOCEUOffice

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter