Izvor:
06.12.2019 u 06:24
0

LEGENDA NBA OŠTRA PREMA JOKIĆU: Pirs omalovažio Jokićev učinak iz prethodnih godina!

Pol Pirs, nekadašnji NBA košarkaš, kritikovao je Nikolu Jokića zbog slabih partija na startu sezone. Pirs je u emisiji “The Jump”, koju vodi Rejčel Nikols, zajedno sa novinarom ESPN Brajanom Vindhorstom pričao o srpskom centru.

Jokić je odigrao slabu utakmicu u porazu od Los Anđeles Lejkersa, za koje je sjajnu partiju pružio Entoni Dejvis.

– Entoni Dejvis je u poslednja dva minuta izgledao kao najbolji defanzivac lige. Bio je odličan kada je preuzimao Džamala Marija, igrao je protiv Jokića, a da mu nije bila potrebna pomoć… – rekao je Vinhorst, na šta se Pirs nadovezao:

– Brajane, ma daj… Jokić ima lošu godinu. Pričaš o Entoniju Dejvisu kako čuva Nikolu Jokića – kazao je Pirs u kontekstu da Dejvis može bez problema da čuva Jokića.

– Da, ali prošle godine je bio u prvoj postavi lige – kratko je odgovorio novinar ESPN.

– Prošle godine, ali definitivno ne i ove godine – nastavio je Pirs.

– Mislim da je odbrana Dejvis nad Jokićem bio sjajan trenutak i razlog zašto je Dejvis tako koristan igrač – rekao je Vindhorst i dodao kako će upravo prisustvo Dejvisa u reketu mnogo značiti Lejkersima u plej-ofu.

Vindhorst i Pirs su nastavili da pričaju o Jokiću.

– Kada pričamo u šutevima, Jokić tu ima uspone i padove. Desi se period kada ne šutira mnogo, tačno je da utiče na igru i na druge načine, ali u ovakvim utakmicama je potrebno da preuzme odgovornost – rekao je novinar ESPN i izrazio zabrinutost:

– Da li Nagetsi imaju košarkaša koji će pogoditi kada je potrebno? U ovoj utakmici Jokić nije uspeo da to uradi. Svako ima lošu noć ili nedelju, ali u ovakvim mečevima mora da doprinese više. Nagetsi su izgubili utakmicu od Sakramenta i jednostavno sam ovde više očekivao od Jokića. Čak nije ni tražio loptu.

Pirs smatra da Jokić nije doveo telo u dobro stanje i da je van forme.

– Prošle godine je bio u top 5 igrača u ligi, ali ove godine nije. Nije došao u dobroj spremi i, i dalje mislim da nije telo doveo u dobro stanje. Nagetsi ove godine neće biti kandidat za titulu – kazao je Pirs.

Nekadašnja zvezda Bostona kritikovao je i Jokića zbog izjave posle utakmice.

– Trenutno se mučim, a trener je pametan tako da ne daje loptu košarkašu (ne poziva akcija za njega) koji ne može ništa da pogodi. Nemam problem s tim. Dobro sam – rekao je Jokić.

Pirs je ovakvu izjavu shvatio kao kritiku trenera.

– To nije na treneru. Bio sam taj tip košarkaša i to nikada nije greška trenera, uvek je na tebi. Ti treba da zapovedaš na terenu. Nemoj da kažeš ništa o treneru, to niko ne želi da čuje – oštro je rekao Pirs.

Jokić ove sezone prosečno beleži 15,4 poena, 10 skokova i šest asistencija, a na poslednja četiri meča ima prosek od devet poena. Ipak, ovakvi podaci ne bi trebalo da brinu navijače Denvera s obzirom da Jokić uvek, u poslednje tri godine, igra slabo u novembru, i tek od decembra diže formu:

Novembar 2017/18: 14,6p, 10sk, 4,7as;

Novembar 2018/19: 13,9p, 9sk, 7as;

Novembar 2019/20: 15,8p, 10sk, 5,8as.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter