Izvor:
18.06.2019 u 15:04
0

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE: Greška sudija, ali nema poništenja meča!

Košarkaška liga Srbije (KLS) odbila je žalbu KK Partizana na ishod četvrte utakmice Superlige protiv Crvene zvezde, iako je greška sudija priznata.

Crno-beli žalili su se da je pobednika rešio koš koji je Bili Beron postigao posle greške u koracima.

Spotrski direktor KLS povodom toga dao je stručno mišljenje.

– Previd sudija-nedosuđeni koraci u poslednjoj sekundi 4. finalne utakmice uticao je na krajnji rezultat. Do tada, 39 minuta i 59 sekundi, suđenje je bilo veoma dobro – navodi se u saopštenju KLS i dodaje se:

– I pored evidentne greške sudija koja je imala presudan uticaj na krajnji rezultat, a imajući u vidu da se takmičenje u našoj ligi odvija prema Službenim pravilima igre FIBA, prema kojima propust koji su sudije napravile ne može biti razlog za poništenje utakmice (Odeljak C-Postupak protesta Službenih pravila igre FIBA posebno tacka C1), žalba KK Partizan se odbija i utakmica se registruje postignutim rezultatom – stoji u saopštenju.

KLS navodi i da su sudije zbog tog previda kažnjene.

– Zbog negativne ocene za sudenje (2.0) na četvrtoj finalnoj utakmici plej ofa sudije Ilija Belošević, Uroš Obrknežević i Uroš Nikolić, po automatizmu se kažnjavaju sa po 3 utakmice u tempu delegiranja, shodno cl.61 Ž) 4 Propozicija takmicenja. Kazna se prenosi u sledeću sezonu – stoji u saopštenju.

Pored toga, KLS je kaznila KK Partizan sa 102.000 dinara, zbog toga što je na teren bačen veliki broj sitnih tvrdih predmeta i dve petarde i što je u gledalištu zapaljena baklja.

Kapiten crno-belih Novica Veličković, kažnjen je sa 12.000 dinara zbog dosuđene druge tehničke greške, zbog čega je istu kaznu dobio i košarkaš Crvene zvezde Mohamed Faje.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter