Izvor:
02.11.2018 u 14:56
0

Andrea Trinkijeri predstavljen u Humskoj: „Čast je voditi Partizan, čeka nas puno posla“!

Prvi strani trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri izjavio je danas da mu je čast što je preuzeo klub u kome su se proslavila mnogobrojna velika imena, ali i da je svestan velikog rizika i teškog trenutka zbog loših rezultata.

Trinkijeri je poručio da se pre dolaska u Beograd čuo sa najtrofejnijim trenerom ikada Željkom Obradovićem, koji je sa Partizanom bio prvak Evrope.

"Čast mi je što sam prvi strani trener u Partizanu. Da krenem sa imenima u Partizanu, nemamo toliko vremena.. Profesor Nikolić, Vujošević, Obradović…Ovo je cista košarka, više titula nego ceo NBA. Ogromna odgovornost je ispred mene, pune ruke posla, ne znam da li će mi dve ruke biti dovoljne", rekao je Trinkijeri na promociji u hali "Aleksandar Nikolić" pred velikim brojem novinara.

Izazov je, naglašava, da ostvari veliki rezultat sa crno-belima svestan velike odgovornosti.

"Rizik je kad imas porodicu, čuvaš decu, na poslu, sa tim se živi.. Jeste veliki rizik, ali sam se bacio na to i biće teško, uveren sam u jedno, daću sve od sebe. Imam kvalifikacija da budem trener Partizana? Da… Ovo nije klub, već život", poručio je on i obećao veliki rad i znoj, slikovito i da može majica da se natopi krvlju, iako "crvena boja nije omiljena".

Prema njegovim rečima Partizan je brend u želi da ostavi dubok trag u Beogradu.

"Imao sam puno ponuda, ali nisam mogao da pronađem pravu sredinu za mene. Sada jesam.. Ovaj menadžmet Partizana ide jakom brzinom i ekipa mora isto tako. Ovo je izuzetno zanimljiva situacija", naveo je on.

O pojačanjima kaže da će najveće biti podrška navijača.

"Imamo takve navijač da će oni biti prvo pojačanje. Najgore je kad se mladi igrači plaše grešku, moramo da ih podržimo. Cilj je preživeti, svaki dan… Hteo sam Kleja Tompson, ali ga Golden Stejt ne daje i šta mi preostaje? Da radimo svakim danom sve više u dvorani i napredujem".

Trinkijeri smatra da su u ovom trenutku bolji Crvena zvezda, Budućnost, Cedevita, a da Mega nema izgubljenu utakmicu.

tanjug.rs
Foto: euroleague.net, twitter/ostoja mijailovic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter