Izvor:
19.04.2018 u 15:07
0

Remont šampionskog tima: Zvezda rasprodaje pola ekipe!

Crvena zvezda će u predstojećem letnjem prelaznom roku promeniti pola tima

Prvi će otići kapiten Mičel Donald i Francuz Demjan le Talek, kojima ističu ugovori, Nenad Milijaš i Dušan Anđelković će u penziju, a "Marakanu" će kao slobodni igrači napustiti i rezervni golmani Damir Kahriman i Nemanja Supić.

Što se tiče eventualnih transfera, prema saznanjima Informera prvi na listi za prodaju je Slavoljub Srnić. On je već tri godine u klubu, a nedavno je produžio ugovor. Takođe, crveno-beli će pokušati da pronađu klub za Abrahama Frimponga.

Još je rano pričati kako će izgledati Zvezdin tim naredne sezone, ali pretpostavka je da u klubu neće biti niko od igrača kojima u junu ističu ugovori. Takođe, Srnić je zaslužio da ode negde u inostranstvo. Bio je na pragu odlaska i u januarskom prelaznom roku, ali je ipak ostao. Osim njega, verovatno će otići i Frimpong – objasnio je naš izvor.

Opšte je poznato da Zvezda u velikoj meri živi od transfera, pa bi u slučaju dobrih ponuda verovatno bila spremna da se odrekne bilo kog igrača.

Ako bismo dobili neku fantastičnu ponudu koja i igraču odgovara, naravno da bi ga klub pustio. Recimo, Aleksandar Pešić je odlično odigrao derbi i potpuno je realno da sad stignu ponude za njega. Sa druge strane, mnogo nam znači i ne bismo ga se rado odrekli. Pokušaćemo da zadržimo i Jovičića, Krstičića, Radonjića, Rodića i Gobeljića – zaključio je naš izvor.

Već mesecima je sportski sektor kluba sa "Marakane" radio na skeniranju pojačanja. Sportski direktor Mitar Mrkela istakao je da je cilj da do početka kvalifikacija za Ligu šampiona Zvezda dovede većinu onoga što želi.

Kad se završi jedan prelazni rok, odmah počinje priprema za drugi. Dešavanja u samom prelaznom roku samo su realizacija onog što se planira prethodnih četiri, pet meseci. Već smo u pregovorima sa nekim igračima i verujem da će uskoro biti objavljeno i ime nekog ko će karijeru nastaviti kod nas. Želim da se što bolje i brže pojačamo kako bismo započeli kvalifikacije za Ligu šampiona u što kvalitetnijem sastavu – poručio je Mrkela.

Sedam igrača koji su pod ugovorom sa Zvezdom ovu polusezonu igralo je u Grafičaru kako bi imali dovoljno utakmica i pripremili se za nastupe na "Marakani".

Imamo igrače koji uvek mogu da odmene startere, dva dobra tima koji mogu da odgovore zahtevima borbe na više frontova. Afirmisali smo i mlade igrače, ideja je bila da ih stavimo u Grafičar sa starijim fudbalerima kako bi se što pre adaptirali na ono što ih čeka u prvom timu– objasnio je Mrkela.

informer.rs
Foto: crvenazvezdafk.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter