Izvor:
17.07.2017 u 23:07
0

DOLAZAK GANjANA U DERVENTU: Fudbaleri ili azilanti?

Pozadina dolaska fudbalera iz Gane na pripreme u Srpsku. Spekuliše se da je cilj Ganjana da se domognu Evrope, gde bi zatražili azil.

UKOLIKO danas ne legnu pare iz Gane na račun Tekstilca, na ime troškova boravka, nema ništa od dolaska na pripreme i "probni rad" 32 fudbalera i šest članova stručnog štaba iz ove afričke zemlje u Derventu. Ovo je" saopštio Davor Pijetlović, član uprave derventskog prvoligaša, domaćina za ove prostore nesvakidašnjoj ekspediciji sa Crnog kontinenta, o čijem dolasku bruji za "Noji region.

S nestrpljenjem i velikom pompom u više termina najavljivani dolazak fudbalera iz Gane, međutim, otegao se još od 26. juna. Kako "Novosti" nezvanično otkrivaju, razlog za to nisu samo fudbalske prirode, pošto su procurile spekulacije da li je zaista reč o afričkim fudbalskim biserima ili potencijalnim azilantima?

– Fudbalski klub iz Dervente je najavljenim nesvakidašnjim potezom skrenuo pažnju šire javnosti i sticanja mogućeg profita, ali i realne opasnosti da mu se ovaj aranžman odbije o glavu. Naime, procurile su spekulacije da je fudbalskim "biserima" iz Gane isključiv cilj da se domognu Evrope, gde bi odmah potom zatražili azil. Navodno im je prethodno otpala kombinacija sa Hrvatskom, odnosno mogućnost direktnog sletanja u tu zemlju, pa je izbor pao na BiH, odnosno Derventu – otkriva izvor "Novosti" pozadinu još uvek nerealizovanog dolaska Ganjana.

Davor Pijetlović, član uprave Tekstilca, potvrdio je našem listu da su konzulatu BiH u Istanbulu naložili da ne pečate u pasoše odbrene vize Ganjanima dok na njegov račun ne uplate još blizu 50.000 dolara. Do sada je, na ime domaćinstva, pripremnih utakmica i ostalih troškova 14-dnevnog boravka u RS, leglo tek oko 5.000 evra.

– Tačno je da smo ovih dana iz Istanbula u Ganu vratili grupu od 16 igrača, koliko ih je navodno u prvoj turi moglo da stane u avion do Turske. Poručili smo im, a i upozorili naš konzulat, da ne dolaze dok nam na račun ne legnu dogovorene pare. Ne uvažavamo njihova uveravanja da novac nose sa sobom – rekao nam je Pijetlović.

Član uprave "krojača" nam je potvrdio da je upoznat sa spekulacijama da bi osnovni motiv Ganjana mogao biti da se dočepaju Evrope. Pošto bi ih Turci ekspresno vratili kući, nakon što je otpala kombinacija direktnog sletanja u Hrvatsku, bojazan je da su Ganjani ostvarenje svojih snova našli sletanjem u Sarajevo i smeštajem u Derventi, nepunih pedesetak kilometara od granice sa Hrvatskom.

– Moramo biti oprezni. Zato smo da bismo otklonili sve nedoumice gostima i našem konzulatu u Instanbulu jasno dali do znanja da ukoliko u ponedeljak ne legnu pare i Ganjani u utorak ne slete u Sarajevo, na čitavu priču stavljamo tačku – kategorički nam je juče rekao Pijetlović.

izvor/vecernje novosti

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter