Izvor:
20.03.2019 u 15:06
0

KEJN: Klupski rivalitet neće uticati na reprezentaciju Engleske!

Kapiten Engleske Hari Kejn rekao je da rivalitet igrača iz domaćih klubova neće poremetiti atmosferu u državnom timu koje je uspostavio selektor Garet Sautgejt.

Engleska počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine utakmicom protiv Češke u petak na "Vembliju", a u timu su brojni igrači iz najboljih premijerligaških klubova koji se bore za titulu.

Liverpul i Mančester siti se bore za titulu, a Totenhem i Mančester siti igraće u četvrtfinalu Lige šampiona.

Rivalitet iz klubova se u prošlosti prelivao i na reprezentaciju, pa fudbaleri Liveprula, Čelsija i Mančester junajteda nisu želeli da budu zajedno i pravili su klanove. Navijači i mediji su smatrali da je upravo nesloga u nacionalnom timu kriva za neuspehe na velikim turnirima.

– Čuli smo kakve su se stvari dešavale u prošlosti, igrači su sedeli za posebnim stolovima i ekipe su bile podeljene. To jednostavno ne možete da imate u timu, morate da budete 100 odsto zajedno. Mi se u reprezentaciji šalimo i zabavljamo, znamo da je sve podređeno Engleskoj i klupske stvari ostavljamo po strani. Čak su igrači Liverpula i Sitija 100 odsto za to. To je deo našeg uspeha – rekao je Kejn.

On je otkrio i delić atmosfere među sadašnjom postavom Gordog Albiona.

– Siguran sam da će leteti poruke kada se vatimo u svoje klubove. Svi smo dobri prijatelji, imamo sjajne odnose, bez obzira za koji klub igramo. Kada se vratimo u klubove želimo da pobeđujemo, ali poštujemo jedni druge, možemo da razgovaramo i da budemo prijatelji – dodao je fudbaler Totenhema.

Engleska je prošlog leta na Svetskom prvenstvu u Rusiji stigla do polufinala, a plasirala se i na završni turnir Lige nacija.

B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter