Izvor:
17.03.2019 u 19:28
0

KOKEZA NAJAVIO POČETAK IZGRADNJE NACIONALNOG STADIONA: Tvrdi da će stadion biti jedan od modernijih u ovom delu Evrope!

Reizabrani predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza kao prioritete u novom četvorogodišnjem mandatu označio je kontinuitet rezultata A tima i pobošljanje infrastrukture, uključujući i izgradnju Nacionalnog stadiona.

Posle propuštene prilike da učestvujemo na tri velika međunarodna takmičenja, uspeli smo da osvojimo prvo mesto u teškoj kvalifikacionoj grupi i izborimo direktan plasman na Svetsko prvenstvo. Da bi se srpski fudbal dalje razvijao neophodno je da ostvarujemo rezultate u kontinuitetu. Stoga ćemo učiniti sve kako bismo obezbedili najbolje moguće uslove A reprezentaciji da ostvari plasman na EP 2020 – rekao je Kokeza na Skupštini FSS u Staroj Pazovi.

Prema njegovim rečima, bolje sutra srpskog fudbala nezamislivo je bez adekvatne infrastrukture.

U tom smislu, zajedno sa državom – Vladom Srbije i Gradom Beogradom utvrđena je lokacija i pokrenut projekat izgradnje Nacionalnog stadiona. Na tom poslu se svakodnevno radi i nakon dobijanja studije izvodljivosti koja će uskoro biti gotova, krenućemo u projektovanje i izgradnju stadiona. U ovom mandatu otvorićemo jedan od najlepših i najmodernijih stadiona u ovom delu Evrope. Na tom stadionu želimo da gledamo neko od finala LŠ ili LE, kao i utakmice najvećih globalnih fudbalskih takmičenja – rekao je on.

Kokeza je istakao da je pored izgradnje nacionalnog stadiona, Vlada zajedno sa FS S najavila rekonstrukciju i izgradnju velikog broja stadiona u Srbiji, kako bi se fudbalska infrastruktura podigla na evropski nivo i kako bi dobili stadione koji ispunjavaju najviše stadarde UEFA.

To je jedan od najvažnijih uslova za razvoj fudbala u Srbiji, kako na klupskom tako i na reprezentativnom nivou. Želimo da naša reprezentacije igra kvalifikacione utakmice širom Srbije i da tako oživimo velike gradove, nekada značajne fudbalske centre – poručio je Kokeza.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter