Izvor:
23.07.2018 u 12:32
0

ILIJEV PREUZIMA ODGOVORNOST: Napustiću Partizan ako ne uzmemo titulu!

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je danas da je povratak fudbalera Milana Smiljanića logičan potez i najavio da će, ako ekipa ove sezone ne osvoji titulu, napustiti klub.

Partizan je juče u prvom kolu Super lige izgubio u Surdulici od Radnika sa 0:1.

"Mi živimo u takvoj zemlji gde se svaka negativna stvar doživljava tragično. Imamo još 29 utakmica u regularnom delu i sedam u plej-ofu. Više volim da padnem na startu i da izvučem pouke, nego da se to desi na samom kraju. Juče smo imali 22 pokušaja da ugrozimo gol, 12 u okvir, ali su oni nažalost iz prve i jedine šanse na utakmici i možda uz kiks naše odbrane, postigli pogodak. Moramo da izadjemo jači iz cele priče, znam da neće biti lako zbog vanfudbalskih stvari koje su počele, ali navikli smo da idemo težim putem", rekao je on.

Iliev je istakao da "veruje u priču u koju je krenuo", ali da će otići ako crno-beli ne osvoje titulu.

"Pročitao sam negde da je Partizan prošle sezone imao prioritet da prodje u Ligu Evropa a to je i uspeo, a da je ove godine cilj titula. Daj da podvučemo crtu na kraju sezone, pa da vidimo da li treba da se ostaje ili odlazi. Posle velikih rezultata može da se podnese da se jedne godine ne osvoji titula, ali za dve godine bez titule, smatram da prevashodno ja treba da snosim odgovornost", rekao je on.

Sportski direktor crno-belih rekao je i da se nada da će u klubu doći još jedno pojačanje.

"Mnogo se pisalo o tom igraču, videćemo kako će to da se završi. Potrebno nam je pojačanje na bočnim pozicijama", dodao je Iliev.

Ilijev je rekao da je dolazak Smiljanića bio logičan potez.

"Lola je treći put sa nama, prethodna dva puta su bila izuetno uspešna, nadamo se da će i ovog puta tako biti. On je dobro poznat, a mi smo brzo reagovali u trenutku kada smo ostali bez Marka Jevtovića. Posle jučerašnjeg poraza u prvenstvu, i to je jedan od razloga što je Smiljanić sa nama, da bude tu kada ekipi ne ide, da bude produžena ruka treneru na terenu i u svlačionici. Ima dovoljno iskustva da se nosi sa zahtevima u Partizanu. On je logičan izbor i mnogo toga će nam doneti", rekao je Iliev.

Smiljanić se vratio u Partizan, kao zamena na poziciji zadnjeg veznog za Jevtovića, koji je potpisao za tursku Konju.

Smiljanić je prethodno u dva navrata igrao u Partizanu i saradjivao sa sadašnjim trenerom Miroslavom Djukićem.

"On je tu da nam donese sigurnost, da bude pravi osigurač ispred odbrane i onaj koji će pogotovo u jačim utakmicama, znati kako da vodi ekipu. Ja sam 2010. i 2011. igrao sa njim, kada smo igrali Ligu šampiona i osvojili duplu krunu, i u svim utakmicama koje su bile taktički zahtevne on je izneo mnogo. On je igrač od poverenja i igrač koji će, kada gori, moći da donese mnogo", naveo je Iliev.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter