Izvor:
16.11.2019 u 17:08
0

VOZILA POTPADAJU POD „EURO 3“: Otkriveno koja se vozila neće moći uvoziti! (FOTO; VIDEO)

S obzirom da su električna i hibridna vozila za prosečnog građanina Srbije i dalje luksuz, ovaj zvuk ćemo slušati još godinama ali, ako se usvoji mera zabrane uvoza vozila sa motorima standarda Euro 4, količina štetnih materija koje napuštaju auspuh pri vožnji će barem biti manja. To barem očekuju nadležni ali zato većina građana očekuje udar na novačanik. Situacija međutim nije tako crna, barem što se potrošača tiče, objašnjava za Telemaster Jovan Radić, koji se godinama bavi uvozom polovnih automobila.

O aspektima zaštite životne sredine i bezbednosti najviše je bilo reči na nedavno održanom okruglom stolu „Uticaj saobraćaja na životnu sredinu“ na kome su učestvovali predstavnici resornih ministarstava, privredne komore Srbije i udruženja uvoznika vozila.

Na okruglom stolu bilo je reči i o sistemskim merama koje se odnoso pre svega na stimulisanje građana da kupe hibridna ili električna vozila kao i olakšicama koje će učiniti njihovo korišćenje praktičnijim. I naši sagovornici se slažu da se željeni razultati ne mogu postići isključivo zabranom uvoza starih vozila i skreću pažnju da država već sada može mnogo toga da učini.

Vozila koja potpadaju pod „euro 3“ standard su pravljena od 1. januara 2000. do 1. januara 2006. godine. Na listi vozilia koja se više neće moći uvoziti nalaze se, između ostalog; Alfa Romeo 147, Opeli Korsa C i Astra G, Folksvageni Pasat B5, Polo, Golf 3 i 4, kao i petica iz prve dve godine proizvodnje, kao i popularni stariji modeli Mercedesa, BMWa i Audija.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter