TAKSISTI U BEOGRADU NASTAVILI SVOJ PROTEST: Poziv predsednika na smirivanje strasti!

Danas je 11. dan kako taksisti protestuju. Taksisti su u protestnu vožnju krenuli oko 14 časova sa četiri uobičajene lokacije – iz Kumodraške ulice, sa Obrenovačkog druma, od hale "Pionir" i iz Bloka 70 sa Novog Beograda. Za razliku od prošle nedelje, protest je trajao do 17 časova.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da ozbiljna država ne donosi odluke pod pritiskom i pozvao taksiste na smirivanje strasti i razgovor sa nadležnim organima.

I poslednji protest napravio je gužve u gradu, taksisti su blokirali glavne gradske saobraćajnice, a Beograđani su na ivici očaja.

Beogradski taksisti, koji ulaze u treću nedelju štrajka i blokada ulica, još nisu dobili najavljeni poziv na razgovore kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović ponovila je poziv na poštovanje Zakona i rekla  da nema razlike između CarGo i divljih taksija.

Vukojević je apelovao da premijerka Ana Brnabić ne daje više izjave o taksistima i njihovom protestu jer time, kako je ocenio, "samo doliva ulje na vatru".

Vukojević je rekao da će predstavnici svih udruženja taksista o pozivu na razgovor kod predsednika države odlučiti kada on bude zvanično stigao.

Međutim, više osoba sa invaliditetom su stale u zaštitu CarGo kombija i zatražili da ne bude zabranjen.

Predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić rekao je da će nastaviti borbu i najavio da se do kraja nedelje može očekivati registracija CarGo fondacije.
Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro