Izvor:
05.10.2019 u 12:12
0

KATARINA RAŠETA: Pokušavamo da očuvamo naš jezik u BAČKOM PETROVCU!

Današnja gošća u emisji "Prelo u našem sokaku", bila je i predstavnica Udruženja petrovačkih žena, Katarina Rašeta. Slikovito nam je objasnila čari druženja i rada u Udruženju, kao i radionice, predavanja i edukativni program.

– Aktivnosti naše su različite. U više segmenata se odvija druženje, čuvanje tradicije naših predaka i negovanje maternjeg jezika. Do sada smo napravili preko 60. izložbi. Prvo Udruženje žena u Bačkom Petrovcu, osnovano je 1921. godine. Oni su imali više i manje uspeha, prepreka, rad je bio uobustavljen u periodu rata. Rad smo nastavili 2002. i 2006. godine. Predavanja su uglavnom edukativna, predavanja iz baštovanstva i ručnih radova. Kada su predavanja zanimljiva i kada imamo teme koje su interesantne dolaze i mlađe devojke i žene. Nažalost u Udruženju su uglavnom starije žene, penzionerke, ali dolaze i mladi po potrebi. Inače imamo i estetska predavanja o lepoti žeskog lica i tela. Pored tih aktinosti imamo i škole stranih jezika koje su iz godine u godinu pune. Pokušavamo da očuvamo naš jezik, ali i jezik ostalih naroda.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter