Izvor:
08.06.2019 u 11:14
0

VLADIMIR VELIČKOVIĆ: Trudimo se da vratimo sve potencijale koji su bili brend naše opštine!

Uroš Davidović i Katarina Miovčić vas ovog subotnjeg popodneva vode u Negotin.

Naš voditelj, Uroš Davidović, razgovarao je sa predsednikom opštine Negotin, gospodinom Vladimirom Veličkovićem.

Negotin se nalazi između Rumunske i Bugarske granice. Hajduk Veljko je toliko voleo Negotinsku Krajinu da je rekao: „Glavu dajem, Krajinu ne dajem“! – započeo je Davidović.

Negotin je jedno mistično mesto, pretpostavljam da je i Hajduk Veljko zavoleo zbog toga ovaj kraj. Pre svega lepa je priroda, dobro vino, lepe žene i lepo podneblje za razvoj i poljoprivrede a i svih privrednih bogatsva u smislu turizma. – ističe Veličković.

Šta od privrede radi u Negotinu?

S obzirom da smo imali veliku ekspanziju u drugoj polovini prošlog veka, kada je industrija krenula da "cveta", kako se sve dešavalo u skorijem periodu, nažalost dosta toga je ugašeno. Trudimo se da sve potencijale koji su bili brend naše opštine da vratimo. "Krajna Vino" je ugašen, ali tu su sada Negotinci koji su prepoznali kvalitet i uključili se u savremeno vinarstvo beležeći zavidne rezultate kako u zemlji tako i u Evropi. U Negotinu postoji Hemijski kombinat koji je nastao usled ekspanzije rudarstva u Boru, to je jedna veza koja je bila neophodna. Sada je došao privatni vlasnik i pokrenuo izvoz, i preko hiljadu ljudi zapošljavaju. Vinogradi su najveće bogatstvo koje imamo i sve snage usmeravamo ka tome da ponovo bude brend ne samo našeg kraja i zemlje, nego i šire! – zaključuje Veličković.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter