Izvor:
16.02.2019 u 10:39
0

PREDSEDNIK OPŠTINE U EMISIJI „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: „Poljoprivreda je osnovna životna delatnost imamo razvijeno oko 4000 poljoprivrednih gazdinstava“!

U emisiji "Prelo u našem sokaku" sa Bojanom Ristivojević i Urošem Davidovićem ugostili smo predsednika Opštine Knić – Miroslava Nikolića i to u tradicionalnoj srpskoj nošnji.

Kako izgleda Knićka opština, zdrava sredina na tome insistirate, na turizmu, istoriju?

– Imamo prelepe prirodne resurse, imamo divnu prirodu koja nudi obilje ali moji saradnici će ispričati sve detalje naše opštine. Ono čime se hvalimo su 36 sela koja imamo. Poljoprivreda je osnovna životna delatnost imamo razvijeno oko 4000 poljoprivrednih gazdinstava, 440 porodičnih radnji od njih porodičnih gazdinstava, što malih preduzeća i srednjih preduzeća, to je ono što predstavlja odličan potencijal i kapacitet.

Vi se držite vaše lokalne prozivodnje i kulture, nemate interesovanje za velike industrije već negujete vaše?

Nama su najjače firme u obliku porodična gazdinstva i manjih fabrika, najveće bogatstvo su srednja preduzeća. Osim prirodnih lepota, ono što nas odlikuje je proizvodnja zdrave hrane jer imamo sve prirodne potencijale i plodno tlo koje se koristi za uzgajanje i proizvodnju. Proizvodnja raznih namirnica kao kupus jabuka, povrtarstvo i stočarstvo je ono što je u velikoj meri iskorišćeno – rekao je predsednik Miroslav Nikolić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter