Izvor:
09.02.2019 u 11:38
0

ZAMENIK PREDSEDNIKA OPŠTINE ŽAGUBICA „PRELO U NAŠEM SOKAKU“:“Beljanica, Gornjačke planine, Buk, izvor vrela Mlave, Krupajsko vrelo“!

U emisiji "Prelo u našem sokaku" sa poznatim voditeljskim parom Bojanom Ristivojević i Urošem Davidovićem, i nezaboravan kutak Nade Blam, koji su zaduženi za naše gledaoce i njihovo raspoloženje. Ekipa Prela ugostila je zamenika predsednika Opštine Žagubica Predraga Živkovića.

Žagubica je opština koja nije toliko infrastrukturno razvijena, želite da pravite ljude, lep život?

– Opština Žagubica se nalazi u Braničevskom okrugu, mi spadamo u srednji istok Republike Srbije. Veoma smo lepa sredina sa bogatom prirodom. Okruženi smo brdsko planinskim predelom koji dostiže od 220 do 1339 metra, i moramo da iskoristimo prirodne potencijale i prednosti koje imamo. Imamo oko 3 500 stanovnika. Reka Ponornica protiče kroz Kras i krečnjačke stene, ostalo su šume.

Šta imate od prirodnih bogatstava?

– Beljanica, Gornjačke planine, Buk, izvor vrela Mlave, Krupajsko vrelo, ne manjka prirodne lepote i stavljamo ih u turističke kapacitete. Uključili smo građane da u tome učestvuju, stvoreni smo za pripremanje organske hrane zato što hemiju skoro ni ne koriste naši građani. Ima 50% šuma, tako da se bavimo šumarstvom a ostalo je privreda. Nema teške industrije i nema zagađivača. Nekad je bio Fios u sklopu Majdanpek-Bor ali sada ne radi.

– Prvo što smo dobilii od Republike Srbije i vlade je put od Krepoljina do Petrovca na Mlavi, put znači život za selo. Tu veliku zahvalnost dugujemo predsedniku Aleksandru Vučiću, koji se založio za našu opštinu i uradio ovaj put. Kada smo ušli u opštinu obezbedili smo svakom naselju zdravu pijaću vodu, imamo tri doma kulture, ostao je još jedan da renovira, nijedan nije bio upotebljiv. Koristimo ih i za razne proslave, svadbe, multifunkcionlni su i stavljamo ih u službu narodu, to je nešto nalik seoskog doma – rekao je predrag Ivković.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter