Izvor:
02.02.2019 u 11:05
0

TURISTIČKO-SPORTSKA ORGANIZACIJA DESPOTOVAC U „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: U Despotovcu se nalazi jedina prašuma u Srbiji – Vinatovača!

U emisiji "Prelo u našem sokaku" sa poznatim voditeljskim parom Bojanom Ristivojević i Urošem Davidovićem, i nezaboravan kutak Nade Blam, koji se brinu za naše gledaoce, ugostili smo Anu Bogdanović – direktor Turističko-sportke organizacije Despotovac.

Kadas se ljudi nađu u Despotovcu, šta prvo da rade- Nije lako odlučiti se pored prirodnog izobilja, pored vrhunske ugostiteljske usluge?

– Despotovac je mala opština ali biser Pomoravlja, imali smo sreću da je priroda jako bogata pa nam je podarila Resavsku pećinu, kao jednu od najlepših bogatstva ali i hidrokompleks Lisine. Manastir Manasija je srednjovekovni manastir na koji smo ponosni,imamo i Dane srpskog duhovnog preobraženja, vodopad "Veliki Buk", i jedina prašuma u Srbiji – Vinatovača. Zadnjeg vikenda u avgustu imamo Međunarodni viteški festival "Just out", ali trudimo se da preko cele godine imamo sadržaje zabavnog karaktera. Imamo veliku posećenost u Resavskoj pećini i hidrokompleksu Lisine.

Da li broj turista raste, šta kaže statistika?

– Teško je izmeriti, broj prodatih ulaznica je neka evidencija. Svakom godinom obeležavamo povećanje pridošlica 10 000 posetilaca. U prethodnom periodu nas su posećivali domaćii tuirsti, ali u posednje vreme imamo i priliv stranih turista iz Rusije, Kine i drugih zemalja. Kod nas svako ko dođe ne može otići gladan. Svi ugostiteljski objekti i domaćinstva daju veliki značaj gastronomiji. Možemo se pohvaliti jagnjetinom, jelovačkim sirom, kačamakom i ostalim specijaltietima – rekla je Ana Bogdanović.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter