Izvor:
26.10.2018 u 11:55
0

NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ U EMISIJI „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: Zamenio grad za selo zbog uzgoja ARONIJE! (FOTO)

Aronija je bobičasto voće, slično borovnici i visokootporno na niske temperature, zbog čega se naziva i sibirska borovnica, poreklom vodi sa istoka Severne Amerike.

Gost emisije "Prelo u našem sokaku " Dragan Sretenović, jedan je od retkih koji je urbanu gradsku sredinu zamenio seoskom, zarad uzgajanje ovog sve više popularnog voća.

– Srbija je odlično tle za uzgajanje aronije, i sve više postaje popularna u našoj zemlji. Mnogi je smtraju nazdravijom biljkom. Počeo sam da uzgajam aroniju eksperimentalno, a sada ima 7,5 hektara zemlje. Mnogo ih je lakše uzgajati, a teže pasirati, to je ujedno i najbitnije – objašnjava Sretenović i objašnjava zbog čega bi svako domaćinstvo trebalo da ima bar jedno drvo:

– Prvo što je vizuelno lepog izgleda, a zatim je jako bogatog ploda. Najbolje se koristi u vidu soka i jedna je od najboljih izvora imuniteta – rekao je gost emisije televizije Hepi.

Uzgajanje aronije postao je porodični biznis, a Draganova žena, Ivana Sretenović, bavi se proizvodnjom zdravih kolača:

– Dragan i ja smo se tako i upoznali. Nakon fakulteta odlučila sam da počenem da se bavim proizvodnjom zdravih kolača, bez šećera i zaslađivača. Poslednjih godina primećujem da se svest o zdravoj hrani sve više budi kod našig ljudi. U pitanju su kolači od integralnog brašno sa stevijom – objašnjava Ivana.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter