Izvor:
07.03.2018 u 23:35
0

POTRESNE ISPOVESTI IGORA JURIĆA I OČEVA IRENE I VELJKA: Deca su nam ubijena, moramo da se borimo zbog njih!

– Ja sam mnogo razmišljao kada se sve to desilo, ne možete ni da zamislite kako mi je bilo. Kada je u pitanju smrtna kazna, ja sebe ne doživljavam kao ubicu i ne bih se odlučio na takav korak, iako je to ubica mog deteta. Tog čoveka opet neko mora, napominjem, da ubije, a ja neću da budem kao taj čovek. Naravno, ja mogu da razumem roditelje koji misle o tome iz ove perspektive, ali ne bih to uradio. Te ljude treba skloniti sa ulice – rekao je Jurić.

Gosti Vanje Bulića, bili su i očevi Irene i Veljka, a otac Irene Zlatković i dalje ne može da se pomiri sa odlukom suda da presudi da su njih dvoje krivi za stravičnu tragediju.

– U Velikoj Plani je 1.851 građanin potpisalo peticiju za dva dana da se istrera pravda i istraži slučaj pogibije. Vozaču Golfa je određen pritvor, produžen, da bi ga na kraju oslobodili – rekao je gospodin Zlatković, čija je ćerka radila kao medicinska sestra u Podgorici.

Otac Veljka Radisavljevića smatra da ne razume kako je moguće da je sud presudio u korist vozača koji je vozio u alkoholisanom stanju i izrekao konačnu presudu da su mladi ljudi odgovorni za nesreću.

– Moj sin je završio ispod vozila, zaglavljen, polomljen mu je vrat. Vozač je naleteo na njih i pregazio ih, a to ne postoji u zapisniku – rekao je otac Veljka Radisavljevića, a potom se ponovo nadovezao Irenin otac:

– Ne znam o čemu se polemiše, kada je automobil posle nesreće izgubljen iz vida. Imam dva svedoka koji tvrde da je vozač iz Mojkovca kriv. Prijavio sam da imam svedoke, ali ih niko nije uzeo u obzir. Jedna osoba se oglasila na Fejsbuku, dok je druga dala izjavu u jednom listu. Obe priče se poklapaju sa onim što ja mislim – kazao je Zlatković.

I gospodin Jurić nadovezao se na slučaj pogibije Irene i Veljka.

– Razlika u ova dva slučaja, jeste ta da sam se ja borio protiv čoveka koji je ubio moje dete. I imao sam tu sreću da se izborim za pravdu, mada ne mogu da govorim da je to bila sreća, kada mi je dete ubijeno na takav način. Ja moram da kažem da mi je tužilac rekla sledeće: "Igore, možda čovek neće dobiti maksimalnu kaznu, jer nema dokaza da je on ubio Tijanu na svirep način", gde sam ja ostao u šoku. Navela je, da se svirepo ubistvo samo vodi, ako ju je, na primer, izbo nožem 40 puta. Mene je to mnogo pogodilo i tada sam se još više borio i uspeo u tome da čovek koji je ubio moje dete dobije maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora – rekao je on.

Otac Veljka Radisavljevića dodao je da ne može da veruje da tužilaštvo želi da optuži njegovog sina za tragediju u Crnoj Gori.

– Oni žele pošto-poto da okrive mog sina da je on izleteo pod taj automobil i da je usmrtio sebe i Irenu. Vode se onim "mrtve usta ne govore". Ja ovim putem ne optužujem nikoga, ali dajte da isteramo pravdu, ako je čovek vozio u alkoholisanom stanju i usmrtio tu decu, neka se to dovede do kraja – rekao je otac Veljka Radisavljevića u emisiji "Posle ručka".

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter