Izvor:
08.11.2019 u 16:01
0

DR MOMČILO MATIĆ U EMISIJI „POSLE RUČKA“ UPOZORIO: Energetska pića mogu biti vrlo OPASNA!

Dr Momčilo Matić, bio je gost današnje emisije "Posle ručka" koji je govorio o energetskim pićima i koliku štetu nanose organizmu. Doktor je upozorio roditelje i malde generacije da izbegavaju energetska pića i da više piju vodu, koja je prirodno bogatstvo naše zemlje.

– Supstance energetskih pića deluju stimulativno na organizam, jer jedan delić našeg mozga beleži zavisnost na svim receptorima. Kada konzumiramo energetsko piće, određena supstanca luči jednu grupu hormona i podiže se dopamin. Hormon zadovoljstva se podiže, čoveku je lepo i lepo se oseća. Što više konzumira energetska pića, time postaje zavisnik. Jedno vreme se čovek oseća lepo, a kada dopamin pređe svoju granicu, počinju problemi. Kada se ljudi naviknu na nergetska pića, postaju zavisnici i to je najveći problem. Dolazi do poremećaja celog hormonalnog statusa, isključe se dobri hormoni i podižu se hormoni koji dovode do svesnog stanja i ne spavanja. Tada stvaraju problem na hormonskom nivou. – objasnio je dr Momčilo Matić.

Dr Matić je dodao da moramo upozoriti decu i njihove roditelje koliko je opasno konzumiranje energetskih pića.

– Moramo da spašavamo malu decu i malde generacije. Ne smemo dozvoliti da mlade generacije konzumiraju veliku količinu energetskih pića i uništavaju svoj organizam. – poručio je dr Momčilo Matić za Happy televiziju.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter