Izvor:
23.05.2018 u 16:41
0

ADVOKAT ZORANA MARJANOVIĆA U EMISIJI „DOBRO JUTRO SRBIJO“ : „Jana će dati ključni doprinos u razrešenju ubistva“!

Zločin koji potresa Srbiju već dve godine, ubistvo pevačice Jelene Marjanović još uvek nije razjašnjen.

Protiv njenog supruga Zorana Marjanovića još uvek nije podignuta optužnica, a on se trenutno nalazi u pritvoru.

Jelena i Zoran imaju ćerku Janu koja je ključni svedok i ona će uskoro biti podvrgnuta ispitivanju.

Koliko je dete od sedam godina spremno za veštačenje i koji sve postpupci se sprovode u ispitivanju objasnio je advokat Zorana Marjanovića, Nikola Dumnić, koji je bio gost jutarnjeg programa Happy televizije.

Ova informacija je tačna tužilaštvo je donelo takvu naredbu i očekujemo da se to veštačenje izvrši u narednom periodu. Mala Jana je i posle smrti majke dala iskaz ali je iz nekog razloga to tajna. Mi nismo imali mogućnost da to pročitamo ali znamo da je ona više puta ispitivana. Nameće se pitanje zašto tužilaštvo nije ranije uradilo to veštačenje, jedino da tužilaštvu to ne odgovara. Nesporna je činjenica da ona ne treba da govori o nečemu što treba da ima neku preteranu stručnost i znanje ona treba da se izjasni šta je videla tom prilikom obzirom da je bila sa ocem i majkom. Smatram da je dete u tim godinama i tada bilo i sada sposobno da uradi veštačenje – rekao je advokat Dumnić.

Tokom celog slučaju pa od samo ubistva pevačice bilo je raznih priča o porodici Marjanović. U jednom trenutku se pričalo da je Zoran spreman da optuži svog oca Vladimira za ubistvo svoje supruge kao i da se u pritvoru odvikava od heroina jer je heroinski zavisnik.

Svi ti mediji koji su plasirali takve priče imaće prilike da to objasne na sudu, jer će Zoran i njegova porodica tražiti sudsku zaštitu uznemravanja njega i njegove porodice. Tim povodom podneto je više destina tužbi protiv medija koji se bave ovakvim ili sličnim optužbama. Istina je da je sa njim u pritvoru lice koji ima problem sa narkoticima i da mu Zoran pomaže na neki način u psihičkom izdržavanju, nema govora o tome da je Zoran na odvikavanju. Stvorena je jedna hajka protiv mog branjenika i ja se nadam da će biti razrešenje u korist mog branjenika– jasan je Nikola Dumnić

Može li Jana da svedoči po zakonu i da li se može uticati na njen iskaz, s obzirom na to da postoji mogućnost da se detetu sugeriše šta da priča.

Zakon kaže da se takva lica ispituju u prisustvu stručnih lica psihologa, pedagoga. Konačnu odluku o njegovom statusu doneću sud, a što se tiče Jane ona će dati ključni doprinos razrešenju ovog događaja. Tužilaštvo je ispitivalo previše ljudi koji nemaju nikakve veze ni sa Zoranom ni sa Jelenom. Jana je ključni svedok došla je sa ocem i majkom na nasip i ona će se izjašnjavati samo o tome šta je videla. Njen iskaz će se uskladiti sa svim dokazima do sada tako da ne postoji mogunost ikakvog uticaja i posle će sud doneti odluku o mom braniocu. Obaveza svih učesnika u postupku je da sa ovakvim licma postupaju vrlo staloženo. Dete je saslušavano u više navrata po nalogu tužilaštva koje nije vodilo računa tada o tim iskazima i oni mogu biti upotrebljeni u svakom slučaju, ali se ne mogu koristiti kao dokaz na suđenju. Zakonom o krivičnom postupku je propisano tako – objasnio je Dumnić.

On je naglasio da do kraja ovog postupka očekuje da Zoran Marjanović bude oslobođen optužnice jer nije kriv.

Nemam nikakva saznanja ko je izvršio krivično delo samo mogu da kažem da moj branjenik nije i da protiv njega ne postoje nikakvi dokazi. Njegovo puštanje će biti jedna razumna odluka u razumnom roku. On se nalazi u pritvoru devet meseci, optužnica i dalje nije podignuta, prošla su dva meseca dok su odredili veštačenje deteta, moram da se zapitam šta ih je to sprečavalo da tu naredbu donesu odmah – rekao je Dumnić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter