Izvor:
02.02.2018 u 15:08
0

DARKO MLADIĆ ZA HAPPY TELEVIZIJU: „Zdravlje generala narušeno, ali ipak poručuje iz Haga – izdržaću duže od njih“!

Gosti u emisiji "Dobro jutro Srbijo" Happy televizije bili su sin generala Ratka Mladića, Darko i lekar Milan Lekić koji je išao u Hag kako bi pregledao Mladića.

S obzirom na to da se već duži vremenski period zdravstveno stanje generala pogoršalo i da se vodi polemika o tome da li i koliko haški lekari vode računa i brinu o njemu. Dosta ima nejasnoća što se tiče terapije koju prima tamo čak i sumnjivih stvari da možda ciljano haški lekari ne vode brigu o Ratku Mladiću.

Porodica generala je pokrenula postupak da se ispitaju dokumenta kao i svi lekovi koje je general primao i prima u Hagu.

Doktor Milan Lekić koji je imao priliku da ga vidi ispričao je u jutarnjem programu kako je izgledao njegov razgovor sa zatvorskim lekarom kao i to da je imao samo dva minuta da postavi sopstvenu dijagnozu.

U poređenju sa 22. novembrom kada sam ga poslednji put video došlo je do drastičnog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja. Ukoliko mogu da uporedim svoja dva minuta koja sam imao tokom izricanja presude i ono što sam čuo od kolega lekara stanje mu je pogoršano i nije preterano da je ugroženo u svakom momentu. Zanemarena je osnovna lekarska dužnost u svim segmentima. Lično ja sam očekivao da će ga oni stabilizovati u prostoriji gde je on bio to je prostorija gde oni čekaju do izlaska u sudnicu. Ja sam čekao dva minuta da budem sa njim, i da ga vidm i onda mi je doktor rekao da je stabilan. Da je njegova sestra izmerila pritisak i da se sada čeka njen izlazak iz te prostorije. Čekajući da izađe sestra ja sam ga pitao da li mogu da dobijem informaciju o terapiji koju prima Ratko Mladić ne znam kakvu terapiju prima. Ja sam ga pitao kako on to ne zna, a on je odgovorio da ima dve hiljade pacijenata i da ne može sve da zapamti. Kada sam insistirao on vadi iz svoje torbe brdo papira A4 formata to je bila neka njegova terapijska lista i onda oni neizmenično njemu ukidaju i uključuju druge lekove. Na toj listi je postojala tri različite vrste diuretika. On je sa takvom terpijom bio medikamedozno pripremljen da izdrži izricanje presude. Zašto je on u svakom momentu u životnoj opasnosti? Jer sa takvim pritiskom i davanjem ovih diuretika njemu je poremećen protok elektrolita. Ovde je njemu srce najkritičnije i može dobiti zastoj srca. Ja sam očekivao da ću ga naći u nekoj težoj poziciji i naš prvi kontakt je bio taj kada sam ga pitao da li je sve u redu, on je odgovorio nema nikakvih problema ja ću živeti duže od svih njih – rekao je doktor Milan Lekić

Porodica je tražila zbog njegovog zdravstvenog stanja i odlaganje suđenja a i prevashodno zbog nedostatka dokaza. Takođe se tražilo i puštanje Ratka Mladića na lečenje u Moskvu zbog njegovog teškog zdravstvenog stanja.

Doktori su sada došli i na neke stvari koje mi nismo očekivali jer su ukrali dozvolu još prvog dana za EKG. Doktor u Hagu je uzeo taj papir sa sobom pre posete naših doktora i oni nisu imali taj papir kada su došli. Svaki put kad odemo tamo kažu dobili ste sada sve od dokumentacije a to su papiri koji su izdati godinama unazad. Sada je još teža situacija iz njihovog ugla u smislu naših dokaza toga što su uradili. Mi prema čuvarima nemamo nikakve zamerke to su fini ljudi koji se lepo odnose prema generalu Mladiću. Čak oni sami kažu "lekari ništa ne rade" mi mu dajemo lekove – rekao je Darko Mladić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter