Izvor:
23.08.2019 u 12:47
0

DEJAN VUK STANKOVIĆ ISTIČE: „Veliki pomak je to što je Vučić razgovarao sa Pompeom, ali SAD ne menja politiku tako lako…“! (VIDEO)

Dejan Vuk Stanković, politički analitičar bio je gost u emisiji "Dobro jutro Srbijo".

Naime, on smatra da je susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i državnog sekretara SAD-a Majka Pompea pokazao da Amerika Srbiju stavlja u red onih zemalja koje su dovoljno hrabre da se bore za svoje interese uprkos suprotnostima sa američkom politikom.

– Amerikanci imaju taj komfor da eksperimentišu. Pokušavam da razumem zadatak analitičara da to ne gledam emotivno. Naime, oni vuku konce, i imaju projekciju sile u svim delovima zemlje – rekao je on.

Prema njegovim rečima, Sjedinjene Američke Države kao još uvek dominantna politička sila u svetu ne menjaju svoju politiku lako ii brzo.

Pompeo je rekao da hoće međusobno priznanje. Drugo je to što Tači dva puta sretne Pompea, a Vučić tek sad. Uspostavljen je kanal komunikacije. Nema teorije da amerikanci tek tako promene politiku zbog nas. Amerika eksperimentiše, oni možda žele da ostane priča nerešena. Konflikt je Evropski. Gori požar koji nije daleko od njih. Amerikanci nikad ne počinju ono što ne žele da završe. Bolton je bio protiv bombardovanja Srbije, on ima razumevanja za nas. Srbija. odnsono mi se nismo pokazali kao loši momci u regionu, a drugo je što smo ipak pokazali zube. Zaslužili smo da nas priznaju kao nekoga sa kim žele da razgovaraju. Veliki pomak je to što je predsednik Srbije on otišao u Ameriku – smatra politički analitičar.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter