Izvor:
23.04.2019 u 07:04
0

BRANISLAV NEDIMOVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: “ Najveći prostor za rast imamo u prehrambenoj industriji“!

Gost prvog jutarnjeg programa u Srbiji je bio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, gospodin Branislav Nedimović.

Milomir Marić i Katarina Koroša su razgovarali sa gospodinom ministrom o temama koje su važne za poljoprivredni razvoj Srbije.

Budućnost Srbije je u održivoj poljoprivredi.Postoji potreba da se devastirana prehrambena industrija obnovi.

Mi smo nekada imali tržište od dvadeset i dva miliona stanovnika. Centar industrije je bio u Srbiji. Država se zatim smanjila na sedam miliona stanovnika. Onda fabrika koja je proizvodila za 22 miliona nije konkurentna. Ne znam da li primećujete koja je grana industrije najviše rasturena, to je prehrambena industrija. Sada polako jednu po jednu vraćamo u život, „Budimka „ ide za na prodaju– istakao je Nedimović.

Ministar Nedimović je govorio o aktuelnim investicijama i o povoljnosti izvoza robe iz Srbije. Naglasio je da najveći prostor za rast imamo u prehrambenoj industriji jer imamo potencijala da izvozimo hranu.

Sada imamo ozbiljne investitore koje žele da ulažu u voću. Najveći prostor za rast imamo u prehrambenoj industriji. Mi nemamo metale, ali imamo hranu. Sva sirovina je tu iza ćoška. Mi smo dosta radili sa zemljama Persijskog zaliva u poslednjih meseci koje imaju jedinstveni sertifikat. Jer tamo pored međunarodnog, morate dobiti i „verski“ sertifikat. Tamo je platežno najsposobnije stanovništvo. S druge strane oni uvoze između 85 i 97 odsto hrane. Mi treba da budemo tamo gde s mo bili pre 40 godina. Strane kompanije izvoze u celom svetu. Koriste konkurentske prednosti Srbije. Ja očekujem da imamo nova tržišta koja smo zaboravili. Uloga države je da otvori tržišta. – zaključio je Nedimović.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter