Izvor:
11.02.2019 u 10:04
0

MILOVAN DRECUN ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Otpisani u politici su mogući, ali samo na filmu! (FOTO, VIDEO)

Gost emisije "Dobro jutro Srbijo" je predsednik skupštinkog odbora za Kosovo i Metohiju, Milovan Drecun, koji govorio na goruće političke teme:

Gospodin Drecun prokomentarisao je važnost stabilnih odnosa Srbije sa SAD zarad rešavanja kosovskog pitanja:

Odnosi sa SAD-?

– Nama je veoma bitan odnos sa SAD, s obzirom na to da je Americi naš region veoma bitan. Odnosi sa Vašingtonom su nam izuzetno bitni zbog rešavanja kosovskog problema. Gotovo je nemoguće rešiti pitanja Kosova bez Vašingtona, kao i pitanje RS. Bitna je saradnja na svih poljima, naročito na ekonomskom planom. Veliki broj firmi, koji upošljava veliki broj domačih radnikak, a njihov način poslovanja je veoma napredan. Kada vidite i pitanja energetike, bez njih je gotovo nemoguće funkcionisati… – istakao je Drecun.

Predsednik skupštinskog odbora za KiM prokomentarisao je aktuelna dešavanja u Venecueli:

– Svuda je taj energetski rat u začetku. Dodao bih samo da odličnu saradnju sa Sad-om imamo u bilateralnim odnosima, što nam olakšava i saradnju sa Rusijom. Od Sirije, preko severnog toka, pa Venecuela… U pozadini vidite enegetske pakete, Venecuela ima najveće naftne paketena svetu, onda je tu i drago kamenje, zbog toga je na udaru. Opozicioni lider Gvidom je pod utiskom Amerike, to je ta škola obojenih revoluionara – objasnio je gost emisije "Dobro jutro Srbijo", a potom se nadovezao na sličnu situaciju sa našeg područja – objasnio je Drecun za Hepi TV.

Da li se na našim ulicama dešavaju obojene revolucije?

– Kada imate unutrašnje turbulencije, to je pritiska na aktulnu vlast, zbog kojih vlast ne može da se posveti gorućim problemima. Što se samih protesta tiče, to je pravo demoktatsko pravo građana. Na neki način oni čak i podstiču vlast,kritikuju, kako bi bila još bolja. Međutim, ovo što se dešava na ulicama Beograda, bojim se da su ovi protesti u smisli organizatora otišli u drugom pravcu. Sprovodi se verbalno nasilje,koje šelje jake poruke, koje mogu u budućnosti da vode ka nasilju – rekao je gost jutarnjeg programa.

Milovan Drecun prokomentarisao je temi "vešala", koja je privukla veliku pažnju javnosti?

– To zaslužuje osudu celog društva. Ako ćemo rešavati politička pitanja na način da nekog vešamo… To je zloupotreba parlamenta! Suština protesta koji se sada dešavaju kod nas je radikalizacija naroda. Kada neko ne može da osvoji vlast, pravi prevrat na ulicama. Problem je sledeći. Opoziciona vlast bira takve govornike koji imaju veoma jake poruke, poruke verbalnog nasilja. Ne može jedan akademik da se obrati narodu i kaže: "Vi ste Srbija", šta je sa ostatkom. Takođe na završnom protestu, ako se sećate, jedna glumica se obratila narodu i rekla: "Vi ste građani prvog reda". Ne dovoljavam da me iko naziva građaninom drugog reda, a možda sam i obrazovaniji i kvalitetniji od mnogih, ali o tome ne priča – obrazložio je Drecun, a onda rekao bitnu rečenicu:

Oni misle da je otpisani u politici moguć, to je moguće na filmu!

Gost emisije "Dobro jutro Srbijo" osvrnuo se na politička dostignuća akutelne vlasti u odnosu na prethodnu:

– Ova aktuelna vlast i pErdsednik Vučić, i te kako ima rezultate. 100 i nešto fabrika za više od godinu dana… Kad čujem nekog mladog da želi da ode, to je danak neiskustva. Ko stvara uslove da neko ode, oni koji su doveli Srbiju do brankota. Vučić je spasavao sve to. Da li su 51% mladih je bilo bez posla, danas je taj broj prepolovljen. Ova vlast stvara uslove da mladi ostaju. Ko je zaposlio 100 novih lekara, ulažu u zdravstvo, reformišu obraovni sistem. Takva vlast stvara uslove da mladi ostanu…

Savez za Srbiju?

Šta je cilj? Da obore vlast, da se ponovo domognu državnih kasa. Zato Srbija nije napredovala! Pa valjda onaj koji ogroman javni dug smanjio za 50%, stvorio suficit u budžetu stvara uslove za ostanak mladih. Odakle su uzimali novac za penzije, iz kredita, da bi stvarali socijalni mir. Time su onemogućali investiranje… Često idem u moju rodnu Surdulicu, ja se krećem tim putevima koji su izgrađeni. Sve što kažu govornici na protestima Saveza za Srbiju govore je laž, namerno radikalizuju narod,govor mrženje lako vodi u nasilje – rekao je Drecun.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter