Izvor:
21.01.2019 u 12:00
0

MILOVAN DRECUN ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Rešavanje kosovskog pitanja neće biti moguće bez Rusije! (FOTO,VIDEO)

Gost emisije “Dobro jutro Srbijo" je predsednik Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Milovan Drecun, govorio je o najaktuelnijim političkim pitanjima.

Gospodin Drecun je za TV Hepi prokomentarisao minulu posetu ruskog predsednika Srbiji, ali i najaktuelnije pitanje rešavanja kosovskog čvora:

– Kada neka država poput Rusija snaži politički, ekonomsku i bezbednosnosu poziciju Srbije, to se odmah preliva na region. Velika federacija poput Rusije koja podržava da se kosovsko pitanje reši mirno, to je najbolja podrška, najbolja za Srbiju ali i za region. Stav predsednika Rusije da će podržati svaki stav Srbije, koji će biti verifikovan u UN, veliki je interes za Srbiju – rekao je Drecun, a potom dodao da je format rešavanja kosovoskog pitanja izmenjen:

– Tramp je slao pismo, samim tim je pokazao koliko je aktivan. Putin je istakao da bez Rusije neće biti moguće donošenje rešenja dok je Vučić istakao da neće donositi zaključak bez dogovora sa Putinom i da će ga o svemu obaveštavati. Samim tim se format promenio. Vi prvi put sada vidite Rusiju uključenu i pitanje Kosova. Bez Rusije i bez Amerike dogovor neće moći da bude postignut. Ipak, Evropska unija će presudisti jer je pitanje koja se tiče njenog dvorišta. Istina je, ne zna se koliko je njena moć snažna.

Milovan Drecun istakao je važnost rešavanja kosovskog čvora za Srbiju, ali i ulogu albanske mafije.

– Veliki interes za srpski narod je da se napokon reši pitanje Kosova, da ne bismo došli u situaciju situaciju da se Srbija i Kosovo ujedine i da jednog dana imamo zastavu Velike Albanije…Albanska mafija je veoma uticajna, ona je ušla u sve pore američkog društva. Ona je jedna od ključnih činilaca za nastanak Velike Albanije, a to je još jednog razloga što moramo da rešimo kosovosko pitanje.

Izjava predsednika Vučića da će se desiti vanredni izbori kada Albanci povuku takse, predsedik Kancelarije za KiM prokomentarisao je na sledeći način:

– Ako bi došlo do nastavka razgovora, onda mislim da je iluziono govoriti o izborima, do istih bi došlo tek nakon rešavanja tog rešenja. Što se tilče izbora, naravno odlučiće vrh SNS-a, koji uživa veliku podršku u narodu. Ne može manjina da vodi narod, do bi vodilo u anarhiju. Srbija mora da nastavi sa privrednim razvojem. Privredni zamah Srbije smeta Albancima, zbog toga pokušavaju da oslabe povećanja plata, ekonomski napredak uvođenjem taksi i ometanjem ekonomskog rasta Srbije na sve način… Srbija je trenutno najstabilnija zemlja u regionu, sa značajnim ekonomskim napretkom. Nekome zaista smeta ovaj snažan ekonomski zamah Srbije, zbog toga na sve načine pokušavaju da ga otežaju objasnio je Drecun.

Gost emisije "Dobro jutro Srbijo" prokomentarisao je negativna stva Hrvatske prema ekonomskom razvoju Srbije?

– Interes svake susedne zemlje bi trebalo da bude da njihova susetna zemlja bude stabilna. Hrvatska je navikla da je Srbija slabija , da podvija rep .Imate jedan paradoks, Evropa se integriše, a mi se dezintegrišemo. Hajte vi prvo da se integrišemo kao region, pa ćemo lako na evropsko tržište. Srbija ima lidersku poziciju na Balkanu, ona želi da povuče region da bismo se bolje plasirali u Evropi.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter