Izvor:
17.01.2019 u 16:29
0

VELJKO ODALOVIĆ ISTAKAO ZA TV HEPI: Značaj Putinove posete izuzetno veliki! (FOTO, VIDEO)

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović ocenio je danas da je politički značaj predstojeće posete predsednika Rusije Vladimira Putina izuzetno veliki i da je to važan događaj tokom kojeg će biti potpisano 20-tak sporazuma.

– Ovo je poseta velikog prijatelja Srbije, i Srbija će i sa bezbednosnog i sa svakog drugog aspekta učiniti sve da na najbolji mogući način dočeka predsednika Putina. Ova poseta uz radni deo ima i manifestacioni koji će potvrditi naše veze i prijateljske odnose – rekao je Odalović. .

Govoreći o bezbednosnom aspektu posete, Odalović je kazao da je ona zahtevna, ali da taj aspekt treba prepustiti bezbednosnim službama i njihov način rada garantovaće punu bezbednost posete Putina Srbiji.

Ova poseta zahteva visok stepen priprema i obezbeđenja i biće bezbednosno na najvišem nivou, rekao je Odalović.

On je kazao da je politički značaj Putinove posete izuzetno veliki, da je to lep početak 2019. i veliki i važan događaj, gde će se, između ostalog, održati veliki sastanak na kojima će biti potpisano 20-tak sporazuma.

– To je novi kvalitet naših odnosa, unošenje novih sadržaja u sporazume koji će još više učvrstiti naše odnose, obezbedtii Srbiji i Rusiji određene benefite – rekao je on i dodao da Srbija mnogo ulaže u energetski deo priče.

Odalović je napomenuo da je izvesno da se neće baš svima u svetu svideti Putinova poseta Srbiji, ali je ponovio da Srbija radi ono što je u njenom interesu, te da je ova poseta od izuzetnog značaja kako za Srbiju, tako i za Rusiju budući da su ovde u pitanju i politički i ekonomski motivi.

– Srbija ide svojim putem i radimo sve ono što je u interesu naše države, jačamo odnose sa Rusijom, ali i Kinom i mnogima koji su spremni da na zajedničkim interesima funkcionišemo zajedno. Mi ne zagovaramo ni izolaciju, ni sankcije – rekao je Odalović.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter