Izvor:
17.01.2019 u 16:28
0

DRECUN ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Korak napred,uprkos opstrukcijama iz Prištine! (FOTO, VIDEO)

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun, tokom gostovanja u emisiji "Dobro jutro Srbijo", rekao je, na godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića, da su naši nadležni organi napravili korak napred, iako su onemogućeni da naprave valjanu istragu.

– Priština želi da unazadi istragu i tu vidimo žestoku politizaciju, žele da prebace odgovornost na Beograd sa direktnih izvršioca i nalogodavaca – rekao je Drecun gostujući na RTS.

Na našim nadležnim organima je da pokušaju da dođu do istine i nadam se da će u tome uspeti, uprkos svemu, rekao je Drecun.

Kako je naveo, Kadri Veselji raspolaže sa informacijama koje bi dovele do ubica, on bi mogao da da mnoge odgovore.

Drecun je rekao da je komandant operativne zone Dukađin, gde je tokom sukoba na KiM bilo najviše zločina počinjenih nad Srbima i nelojalnim Albancima, bio Ramuš Haradinaj te da je on odgovoran za te brutalne zločine.

Prema rečima Drecuna, Haradinaj ne vidi svoju budućnost u tome da se stvore uslovi za pomirenje Srba i Albanaca, "njemu to ne odgovara".

Švajcarski političar Dik Marti, koji je sastavio izveštaj o trgovini organima na KiM za Parlamentarnu skupštinu Saveta Evrope, identifikuje i stavlja "Dreničku grupu OVK" na prvo mesto, a na njenom čelu je bio Hašim Tači, podsetio je Drecun.

Kad vidite sastav te grupe – glavni su Tači, Dzavit Haliti, Sulejman Seljimi, Sami Ljuštaku, Rustem Mustafa, rekao je Drecun te istakao da je nemoguće podići optužnice bez svih njih na njima.

– Napravili smo kompletnu zonu podataka o zločinima, kako je tzv. OVK bila organizovana i kako je funkcionisala, napravili smo šemu i omogućili Specijalizovanom tužilaštvu da mogu da idu na komandnu odgovornost – naglasio je Drecun.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter