Izvor:
14.12.2018 u 13:55
0

VELJKO ODALOVIĆ U EMISIJI „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „KFOR je direktan saučesnik u zločinu nad Srbina na Kosovu“! (VIDEO)

U jutarnjom programu "Dobro jutro Srbijo" sa voditeljskim parom Milomirem Marićem i Katarinom Košom razgovarali smo o najaktuelnoj temi i dešavanjima na Kosovu.

Gost jutarnjeg programa bio je generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović.

Na svim naslovnim stranama izašla je udarna vest da je Kfor probio granicu severa Kosova i zšao sa raznim bodljikavim žicama i blokadama, a posle toga su izjavili da je u pitanju redovna vojna vežba. Šta mislite o tome?

– Pa ovo se dešava po ko zna koji put. To što su oni sa barijerama i blokadama ušli na territoriju Kosova pod saopštenjem da rade regularnu stvar po Rezoluciji 1244 nije ništa novo, oni su po ko zna koji put tako demonstrirali silu. Jednostavno, njihova priča da je sve to regularna akcija međunarodne mirotvorne organizacija, koja ne sme da bude pristrasna ni u jednom pogledu, mi nema smisla. Mislim da se previše stvari događaju "slučajno". Ovo je njihov način da demonstriraju svoju malu silu koju imaju, a Priština to konstantno pokazuje nažalost stalnim postupcima kao ulazak 20 kamiona na teritoriju južnog Kosova, i proterivanje Srba od strane naoružane jedinice ROSU u ranu zoru. Stvaranje vojske na Kosovu je kršenje sporazuma, međunarodnih dogovora, dok, kako je rekao "veliki ćute" – rekao je generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović

Da li vas ovo podseća na već viđeni Martovski progon kji se desio 2004?

– Da sve me podseća na to. Marta su albanski ekstremisti i OVk organizovali jedan masovni progon srpskog stanovništva i tome su prethodila brojna ubista, a o kidnapovanju da ne pričamo. U svim događajima prisustvovala je i učestvovala Međunarodna misija na Kosovu i Metohiji i bilo je oko 20 000 pripradnika KFOR-a. Ovde je jedini cilj bio da se srpski narod masovno izgnani iz svojih kuća i da se napravi etički čisto albansko stanovništvo. Što se Srba tiče, mi smo oduvek hteli da na miran i pregovarački način nešto rešijmo, ali Priština se odupire konstantno pružajući otpor. Dokaz da je i KFOR umešan i direktan zločinac je 7. mart kada smo se pobunili i samoorganizovali u Čaglavici i Kosovskoj Mitrovici, taj organizovan plan nije ostvaren, ali tamo gde ih je bilo malo, gde nisu mogli da se suprotstave, popalili su sve kuće, popljačakli i pobili one koji su ostali, a tamo gde nije bilo Srba, porušili crkve, zdravstvene ustanove , sve što je bilo simbol srpstva – rekao je Veljko Odalivić.

Pogledaj video:

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter