Izvor:
30.11.2018 u 12:12
0

DALIBOR JEVTIĆ U JUTARNJEM PROGRAMU „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Mere koje su uvedene su direktan udarac na svakog Srbina koji živi na KiM i ono što se dešava jeste jedna vrsta ludila“!(VIDEO)

U jutarnjem programu Happy televizije „Dobro jutro Srbijo“ gost je bio ministar vlade Kosova kosovske vlade u ostavci Dalibor Jevtić.

Iznenadilo je to da je predsednik vlade u Prištini Ramuš Haradinaj rekao da su sankcije koje je Priština uvela na robu iz Srbije i BiH unutrašnja stvar. On to kaže i Majk Pompeu i Džonu Boltonu i Angeli Merkelovoj te da oni nemaju spoljnu politiku i da je to politika koji Amerika sprovodi. Kako je moguće da se napravi takav preokret sad?

Važno je naglasiti da on ovih dana pokušava da se opravda, da su mere koje su uvedene uperena protiv Srbije i BiH. Činjenica je naprotiv tome što on tvrdi, da su mere direktan udarac na svakog Srbina koji živi na KiM i ono što se dešava jeste jedna vrsta ludila – rekao je Dalibor Jevtić.

Hleb je poskupeo i u južnom delu Mitrovice. Albanci koji tamo žive žale se da ne mogu da kupuju hlab po toj ceni. Brašno koje dolazi nabavlja se iz centralne Srbije. Jevtić je naglasio da tu postoje i rezerve te da trgovci imaju razloga da povećaju cene i koriste situaciju

Sve ono što se dešava i kada je reč o Ramušu Haradinaju i kada je reč o suludoj ideji da se danas saziva vanredna sednica Skupštine opštine Južna Mitrovica i predloži ujednjinjenje severne i južne Mitrovice je politika populizma koja je u nekoj vrsti i samoubilačka, koja može da dovede do izolacije čitavog kosovskog društva, i mislim da je jedan od generala NATO rekao i medijima i to jeste činjenica, ne sceni je neka vrsta tvrdoglavosti koju ja ne mogu da razumem – rekao je Dalibor Jevtić.

Gradonačelnik Južne Mitrovice smatra da kada su srpski predstavnici podneli ostavke vlada bezvlašće te da je ujedinjenje severa i juga idealna za stvaranje jednog grada. Zna se da od kako je formirana opština Severna Kosovska Mitrovica u sistemu Kosova ne postoji ni jedan dokument na južnoj strani ili kod Albanaca da je to tako, da je grad podeljen.

Oni Kosovsku Mitrovicu vode kao jedan grad. Nisu severni deo ni na jedna način priznali dokumentom, sa druge strane Bahtiri hoće kao što nema Srba u južnom delu nigde tako da ih ne bude ni u severnom, pa misli da ujedninjenjem može da postigne to što je protivzakonito – istakao je Dalibor Jevtić i dodao da je i dalje most taj kojirazdvaja ljude i da Srbi koji žive u Kosovskoj Mitrovici nemaju ništa protiv mostova, ali imaju protiv name Albanaca koji insistiraju na nekim stvarima. Te namere nisu sjedinjenje već žele da nema Srba ni u severnom delu kao što nema Srba ni u južnom delu. Ove mere koje su sada na snazi pomažu ostvarivanju njihovog cilja. Međunarodna zajednica mora da reaguje.

Gostovanje Dalibora Jevtića u jutarnjem programu "Dobro jutro Srbijo" možete pogledati u videu ispod.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter