Izvor:
30.11.2018 u 12:10
0

DUŠAN BAJATOVIĆ DIREKTOR „SRBIJAGASA“ U JUTARNJEM PROGRAMU: U skladu sa svojim nacionalnim interesima teba da se udružujemo, „blagi smo u formi, a jaki smo u suštini“! (VIDEO)

U jutarnjem programu Happy televizije „Dobro jutro Srbijo“ gost je bio Dušan Bajatović direktor „Srbijegasa“.

Osnovna škola na Dedinju ovih dana nema grejanje. Naime priključak u dvorištu škole postoji, ali nije priključen na toplovod. Roditelji đaka nudili su svoje domove kako bi se nastava održavala u toplom, a i jedna od ideja je bila da se vrata Vojne gimnazije otvore za osnovce.

Naime priključak na toplovod je stigao u školu i potrebno je da se škola oglasi

Direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajtović rekao je pošto priključak postoji potrebno je da se škola oglasi da bi se problem rešio.

Neka se jave u „Srbijagas“ ne samo ako treba nešto da se popravi. Mi imamo praksu da crkvama, školama, porodilištima i bolnicama i uglavnom donacijama rešavamo takve situacije i obećavam da će kakav god problem imaju sa grejanjem taj problem ćemo mi rešiti, da se deca greju – rekao je Dušan Bajatović direktor „Srbijagasa“.

Na pitanje koje se svake godine postavlja o ovo doba, da li će biti dovoljno gasa za grejanje, Bajatović je odgovorio da je podzemno skladište gasa Banatski Dvor puno, da gasa i mazuta ima dovoljno u zalihama, tako da ne možemo da budemo ugroženi iako se dogode veći sukobi između Rusije i Ukrajne. Ono što najviše raduje potrošače je to što će i ove godine cena gasa ostati ista.

Ne možemo da budemo ugorženi i da dođe do nekog smrzavanja, ne možemo da dođemo u problem – rekao je Dušan Bajatović i dodao da je cena nafte pala i da se određuje na osovu cene nafte i ne očekujemo neke velike dolarske promene – istakao je Bajatović.

Stiže novi Zako o naknadama na naftne derivate.

Ne kažem da nije visoka ta taksa ukupna na derivate koji god da su, ali moramo da shvatimo da moramo da ulažemo u taj sistem. Moramo da održavamo cevi,stanice i ljudi moraju da imaju platu. Svaka držav pojevtinjenje i Poslupljenje nije vezano za Frencusku nego je pala cena nafte na svetskom tržištu u svetu – rekao je Dušan Bajatović.

Usvojena je poslovna kampanja za 2019 gdinu, planovi

Razgovaralo se i dobro idu stvari sa produžetkom Turskog toka u Srbiju, koji je jedna trećina gasa koji ide preko naše teritorije prema Mađarskoj i ima četiri cevi. Prva je urađena je otišla za Tursku dve su preskočene jer trebaju da se dobiju dozvole, kompanija ih je dobila i sada se radi četvrta cev. Ona će da se završi ide kroz kopneni deo Turske do Bugarske – rekao je Bajatović

Zapad je sugerisao Porošenku da učini sve sa međunarodnom zajednicom da se zadrži prevoz gasa preko Ukrajne što je Amerikancima u interesu d bui Ukrajna mogla od tog tranzita da živi.

Transport kroz Ukrajnu je vredeo preko 2 milijarde dolara. Ukrajna je slušala zapad i ušla u sukob sa Rusijom, šta je dobila? Nije dobila ništa. Opredelili su se za to i sada kaž u da ih napada Rusija. Svešto je Rusija uvozila iz Ukajne napravila je svoje. Ukrajna je dobila probleme kao država, dobili su proglašenje ratnog stanja i putem kojim ide Ukrajna je loša jer miriše da se neće raspasti na dva, nego na tri dela – istakao je Dušan Bajatović.

Signalizacija iz Ukrajne je slična signalima koji su bili sa Kosova. Bajatović je istakao da sada Srbija vodi dobru politiku. Vlada i predsednik Vučič su napravili jednu vrstu srpskog jedinstva. Predsednik RS Milorad Dodik je tu i važno je da su Srbi na Kosopvu jedinsveni, kao i Srbi iz Crne Gore i da je odlično što sprovodimo politiku srpskog nacionalnog jedinstva i u skladu sasvojima nacinonalnim interesima treba da se udružujemo, "blagi smo u formi, a jaki smo u suštini. Ne odstupamo od svojih nacionalnih interesa, ismoratoborni ali ne želimo da neko uništava naš narod i našu politiku. Ne nasedamo na provokaciju i nema zima.

Gostovanje Dušana Bajatovića direktora "Srbijagasa" u jutarnjem programu "Dobro jutro Srbijo" možete pogledati u videu ispod.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter