Izvor:
09.09.2019 u 23:15
0

DRAGOLJUB KOJČIĆ U „ĆIRILICI“: „Žao mi je što smo napravili Jugoslaviju, ali nije me sramota!“ (VIDEO)

Dragoljub Kojčić je tokom gostovanja u "Ćirilici" izrazio žaljenje zbog formiranja Jugoslavije, ali ne i osećaj sramote.

Dobrica Ćosić je težio da predstavi Srbiju na najbolji mogući način, njegovu literaturu treba da uzmemo kao relevantno svedočenje o jednom vremenu. Srbija je devedesetih godina satanizovana i ne treba zaboraviti doprinos Dobrice Ćosića da prikaže Srbiju u što boljem svetlu.

Nama je sada potrebna politička mudrost. Dakle, ne treba podsećati da smo devedesetih godina satanizovani i ne treba prenebregnuti da je najveći doprinos Dobrice Ćosića da prikaže najbolje lice Srbije. Ako je iko umeo da predstavi Srbiju na način na koji je izuzetno važan, to je Ćosić. Sada postoje ljudi koji bi da koče istoriju, mi imamo aktivnu politiku koja nam može pomoći da rešimo naše nacionalno pitanje.-poručuje Kojčić.

Dodao je da mi danas živimo u takvom vremenu da moramo da se okrenemo oko sebe i uvidimo pravo stanje stvari. Kada je reč o Jugoslaviji, istakao je žaljenje što je Jugoslavija formirana, ali ne i osećanje sramote.

Žao mi je što smo napravili Jugoslaviju, ali nije me sramota! Ajde da ne satanizujemo, hajde da izvučemo zaključke. Treba da uđemo u budućnost svesni šta smo bili i šta treba da budemo.- ističe Kojčić.

Šta će se desiti sa Kosovom?

Mi smo pokušavali parcijalno da rešimo neki problem, i zbog toga smo gubili. Sada imamo opštu nacionalnu politiku koja razume celinu, prvi put imate vlast koja razume kakvi su međunarodni procesi, mi se sada ne hvatamo za „prvi mamac“ koji nam se baca. Danas razumemo da se tokom vremena dogodilo nešto što predstavlja veći stepen ravnoteže između Istoka i Zapada. – zaključio je Kojčić.

Happytv.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter