Izvor:
27.03.2019 u 06:33
0

U EMISIJI „ĆIRILICA“ ALEKSANDAR VUČIĆ ODGOVARA NA PITANJE JOVANOVIĆA: „Priština nigde, ništa i nikada ne može da uradi bez Srbije! Ne znam kako to ne vide!“ (VIDEO)

Večeras su gosti emisije "Ćirilica" predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, direktorka Centra za evroazijske integracije, Jelena Milić i Milovan Jovanović, politički analitičar.

Sa našim cenjenim gostima voditelj Milomir Marić je razgovarao na najaktuelnije teme.

Tom prilikom je Milovan Jovanović je pitao predsednika:

– Po mom mišljenju najvažniji i najteži zadatak je postizanje dogovora sa kosovskim Albancima. Da li ste svesni da ste prepušteni sami sebi? Nema nikoga da stane iza vas, ni iz vaše stranke ni iz koalicionih partnera. Ako se postigne sporazum vi ste obezbedili budućnost našoj deci. Prvi put kosovski Albanci dobijaju neki ukor a naša zemlja i vi dobijate pohvale. Koliko je realno da se nastave razgovori i da se pitanje reši do kraja godine? Da li će pritisak SAD-a da se ukinu takse, da li će imati efekta?

– Posle mera fiskalne konsolidacije, mi ne želimo ni da se setimo svih situacija koje su bile pre. Sada nemamo problema sa tim. Uradili smo nešto dobro za građane Srbije. Imaće sve veće plate i penzije. Šta je to što bismo mogli da uradimo da privučemo investitore. Mislio sam da treba da obezbedimo mir između Srba i Albanaca narednih sto pedeset ili dvestagodina. To niko u Srbiji ne želi da čuje. Nije realno da mi nekoga pregazimo i proteramo preko Prokletija.- rekao je Vučić i dodao:

– Ekonomija evropska je toliko snažna, pogotovo Nemačka da može da pregazi svakog u jednom danu. Mi smo ništa u tom ekonomskom smislu u odnosu na giganta kao što je Nemačka. O Americi da ne pričamo. Zar mislite da mi možemo da se tučemo sa Amerikom?

– Ja se plašim da oni neće da ukinu te takse i da će da čekaju neke promene. Ne razumem zašto kupuju vreme jer to pokazuje njihovu neodgovornost. Koliko smo mi u teškoj situaciji zbog nenastavljanja pregovora a noćne more imam svaku noć, nadajući se da će sve proći mirno, oni bi morali da imaju još veće jer oni ništa neće da urade sa zemljom koju oni smatraju svojom zemljom, bilo ko da tretira ili kao našu teritoriju ili svoju. Bez dogovora sa Beogradom, Priština nigde, ništa i nikada ne može da uradi bez Srbije. Ja ne mogu da verujem da su ti ljudi tako neodgovorni da to ne vide.– zaključio je Vučić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter