Izvor:
25.12.2017 u 22:18
0

DA LI STE PSIHOPATA: Ako izgovarate ove rečenice zapitajte se!

Psihopate zamišljamo ili kao hladnokrvne ubice ili genije, izolovane od društva i drugačije od običnih smrtnika. Kako se procenjuje da čine jedan posto populacije, za života ste zasigurno upoznali barem jednog… Ili to, ili ste vi psihopata.

Iako postoje popisi osobina koje poseduje, ponekad ih je teško prepoznati u kratkim svakodnevnim razgovorima. Umesto osobina, trebalo bi da obratite pažnju na fraze koje koriste, savetuje na svom blogu Džekson Mekenzi koji je napisao knjigu o psihopatima. Krenimo s frazama:

1. "Previše analiziraš stvari". Možda ste stvarno previše okupirani sitnicama, ali češće je cilj tih optužbi da se podstakne osećaj krivice kod žrtve, umesto da psihopata prihvati odgovornost za svoje radnje. "Psihopatima je cilj da nateraju vas da posumnjate u svoju intuiciju tako što će vas okrivljavati za sve zbog čega se osećate loše", tvrdi Mekenzi.

2. "Mrzim dramu". "Ubrzo ćete shvatiti da je više drame oko njih nego oko drugih osoba koje poznajete", ističe Mekenzi.

3. "Pogrešno si me shvatio". Ponovno je važan kontekst. Ako vam šef govori da nešto nije dobro na poslu, nemojte ga odmah optužiti da je psihopata. Psihopate vas namerno provociraju, a onda vam govore da ste ih pogrešno shvatili.

4. "Tako si osetljiv". Psihopate će vas gurati do tačke pucanja, a onda će vas nazvati osetljivima. "Psihopate izazivaju osećanja u drugima, tako funkcionišu", tvrdi Mekenzi.

5. "Lud si, bipolaran, ljubomoran, zaljubljen u mene". Psihopate imaju tendenciju da optužuju druge da su ludi ili da tvrde da su te osobe zaljubljene u njih. "Izađite iz tog odnosa. Bez poruka, poziva, imejlova, čak i prijateljstva na Fejsbuku. Inače će učiniti sve da vas izlude", zaključuje Mekenzi.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter