Izvor:
22.11.2017 u 17:57
0

FENG SHUI: Sklonite ove stvari sa stola i imaćete sreću i bogatstvo u porodici!

Trpezarija je mesto okupljanja porodice i zbog toga mora da bude ispunjena pozitivnom energijom.

Kako biste obezbedili sreću i blagsotanje svojoj porodici, potrebno je da primenite par saveta iz feng šuia za uređenje trpezarije.

Najbolje pozicije za trpezariju u vašem domu su istok, zapad, jugoistok i severozapad, a treba izbegavati severoistok. Takođe, ona treba da bude na nižem nivou od dnevne sobe i kuhinje.

Po feng šuiu trpezarija je mesto bogatstva, zbog čega treba izbegavati da ulazna vrata od stana gledaju na kuhinju jer tako bogatstvo odlazi iz doma. Male i tamne trpezarije takođe ne doprinose blagostanju, a vrata ukoliko ih ima više moraju da omogućavaju slobodan protok energije.

Raspored sedenja za stolom je isto važan. Preporučuje se da iza stola bude zid, a da oni koji sede imaju pogled na vrata. Stolice bi trebalo da imaju dobre naslone i rukohvate jer tako simbolizuju trojstvo stabilnosti – kornjaču, tigra i zmaja. Loše je ukoliko je iza stola prozor, a broj stolica treba da bude paran.

Oblik stola utiče na “či” u vašem domu. Četvrtasti stolovi daju stabilnost, dok okrugli stolovi teraju goste da brzo odu kući. Najbolji oblik je osmougao jer tako najbolje oslikava kosmos.

Obratite pažnju i na sitne detalje. Kada su u pitanju slike, izbegavajte one koje su tužne. Nemojte da jedete sa životinjama jer vam one simbolično jedu hranu, piše chinesehoroscop-e.com. Figurice i slike životinja prebacite u neku drugu prostoriju. Nemojte da koristite polomljeni ili popravljani nameštaj.

Na stolu uvek imajte činiju sa voćem jer ona šalje pozitivnu energiju. Ako imate ogledala, potrudite se da ona prikazuju nešto lepo jer ona dupliraju uticaj. Boja zidova trpezarije treba da bude svetla i stimulišuća za apetit. Izbegavajte beživotne boje, a osvetljenje treba da bude dovoljno jako da ne pravi senke.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter