Izvor:
15.03.2017 u 02:21
0

KANADA ODLUČUJE: Zabraniti poslodavcima da teraju radnice da nose štikle!

Britanska Kolumbija bi uskoro mogla postati prva kanadska provincija koja poslodavcima ne dozvoljava da svojim zaposlenima nameću nošenje štikli. Kanadski zakonodavci rade na legislativi koja bi okončala pravo zaposlenih da od radnica insistiraju nošenje cipela sa visokim potpeticama.

Premijerka kanadske provincije Britanska Kolumbija Kristi Klark saopštila je u nedelju kako podržava predlog zakona kojim bi se zabranilo poslodavcima nametanje pravila o nošenju obuće u zavisnosti od spola uposlenika.

Autor inicijative je Andrju Veaver iz Partije zelenih, a premijerka je istakla kako se u potpunosti slaže sa predlogom te dodala ako u pojedinim kanadskim kompanijama još uvijek postoji pravilo o nošenju cipela sa visokim potpeticama.

Veaver je zakon predložio na Međunarodni dan žena, objasnivši kako time želi spriječiti poslodavce da određuju obuću grupi zaposlenih samo jednog pola.

Ukoliko se usvoji, zakon bi se odnosio samo na Britansku Kolumbiju.

klix.ba
Foto:Twitter/SentinelStaffs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter