Izvor:
23.08.2019 u 20:00
0

OPET MOŽETE DA UŽIVATE U VAŠEM LJUBIMCU: Stigla je vakcina koja leči alergiju na mačke!

Ukoliko ste ljubitelji mačaka, a zbog alergije vam je bilo nemoguće da boravite u njihovoj blizini, vašim mukama došao je kraj jer su naučnici otkrili vakcinu koja leči alergiju na mačke.

Osobe kojima je dijagnostikovana alergija na mačke zapravo su alergične na protein Fel-d1 koji se nalazi u krznu životinje.

Ovaj protein se zakači na perut mačke i na taj način se širi po prostoru u kojem mačka boravi. Kada Fel-d1 protein uđe u organizam osobe koja je alergična dolazi do pojačane proizvodnje histamina što uzrokuje crvenilo u očima, kijanje i otežano disanje.

Ovo je naročito opasno za osobe koje boluju od astme ili nekog drugog oblika bolesti koji utiče na disajne puteve. Vakcina nazvana "HypoCat" rešenje je za sve osobe koje imaju ovaj problem.

Naučnici su ovu vakcinu razvijali duže od deset godina, a ističu da su dosadašnja istraživanja i eksperimenti pokazali da je jako delotvorna. "HypoCat" vakcina se ubrizgava mačkama, ojačava njihov imunološki sistem pomažući im da na taj način eliminišu protein Fel-d1 iz organizma.

Nažalost, ova vakcina još uvek nije došla u komercijalnu upotrebu.

Srbija Danas
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter