Izvor:
22.08.2019 u 10:08
0

NAPUNITE BATERIJE: Ovo su wellnes navike – dnevna doza pozitive!

Prva asociacija na wellness svakako je spa centar, opuštajuća masaža i kozmetički tretmani, kada na to pomislimo, javlja se ona opijajuća misao – To mi je tako potrebno! Međutim, ne možemo uvek sebi priuštiti ovako luxuznu relaksaciju, ali to ne znači da u svoju rutinu ne možemo uvesti određene wellness navike, koje će nam pružiti podjednako dobar ugođaj!

Napravite odgovarajuću atmosferu

Iako ste kod kuće. umesto da uživate u udobnosti saune, može vam bidi podjednako opuštajuće, ukoliko sebi prilagodite atmosferu. Važno je pre svega da vaš životni prostor bude čist i svež, a zatim ga možete prilagoditi svojim potrebama, odgovarajućim svećama, aromatičnih mirisa. Zaista je važno da uživate u svom životnom prostoru, da možete da se opustite i prepustite svojim mislima i zato svakodnevno uložite malo vremena, kako bi vaš dom odisao čistotom, svežinom i pozitivvnom energijom.

Usvojite zdrave navike

Zdrava ishrana zaista blagotvorno utiče na naš organizam. Važno je da se što više potrudimo da se zdravo hranimo, kako bismo imali energije, bili poletni i nasmejani i kako se nikada ne bismo osetili ono fizičko i psihičko klonuće, koje sputava našu svakodnevnu produktivnost. Zaista je važno da izaberemo zdrav život, koji možda ne podrazumeva gurmansko uživanje u jelu i piću, ali podrazumeva ono što je mnogo važnije, a to je užitak u sebi i svom zdravlju.

Posvetite dodatnu pažnju svojoj koži

Ponekad pomislim kako našoj koži nikad nije dosta nege i zaista je tako, ona uvek zahteva posebnu pažnju, a kako je reč o našem najvećem organu, ona i zaslužuje poseban tretman.

Prvi korak u temeljnoj nezi gože je dobra unutrašnja hidratacija, što znači da moramo piti što više vode, kako bismo organizam očistili od toxina i našoj koži povratili sjaj i očuvali elastičnost.

Zatim, bitno je da poznajete svoju kožu, da je negujete adekvatnim proizvodima, koji odgovaraju vašem tipu kože i na adekvatan način, tako što ćete određene regije, poput okoloočnog područja, tretirati posebnim proizvodima, specifikovanim baš za tu regiju.

Piling je takođe veoma bitan, kako biste kožu očistili od nakupljenih prljavština i mrtvih ćelija i trebalo bi ga primenjivati, barem 2 puta nedeljno, dok sebe možete barem jednom nedeljno počastiti bogatom maskom, koja će dodatno dubinski nahraniti vašu kožu.

Posvetite pažnju svom telu

Da biste se dodatno oslobodili stresa, zaista je važno da vežbate. Ne morate svekodnevno izlagati svoj organizam intenzivnim treninzima, ali je bitno da svakodnevno imate fizičku aktivnost, različitog intenziteta, u zavisnosti od vašeg raspoloženja i vremena kojim raspolažete.

Nakon što razgibate telo i podstaknete cirkulaciju, bitno je i da negujete kožu tela, pa je nakon svakog tuširanja hidrirajte omiljenim mlekom, ili uljem za telo uz opuštajuće, kružne, masirajuće pokrete, kako biste se dodatno opustili i oslobodili stresa, koji se tokom dana nakupio i opteretio vašu psihu.

Izdvojite vreme za sebe

Koliko god obaveza da imate, ne smete zapostaviti ono vreme, koje ćete posvetiti sebi. Šta god da je vaš fokus i čemu god da posvećujete svoju pažnju, da biste bili 100% predani, potrebno je da imate snage, a da biste imali snage neophodno je da imate vreme za sebe, tokom kojeg ćete se opustiti, motivisati i inspirisati.

Izdvojite bar 2 puta u toku dana po 15 minuta za sebe, kada ćete se zapitati kako ste, imate li snage i kako da nastavite dalje. To je zaista bitno, jer nam osluškivanje sopstvenih misli, postaje najdragoceniji kompas, prema kome se moramo okrenuti, da bi baš sve bilo onako kako bi trebalo da bude. To vreme koristite da se uskladite sa sobom, na način, koji vam najviše prija.

Zdrav san

Dalaj Lama je jednom rekao da je san najbolja meditacija i to je zaista tako! S obzirom na užurbanost i gomilu obaveza koju imamo, razumno je da ne možemo spavati dovoljno, ali priuštite sebi barem 7 sati sna i to kvalitetnog sna, sa isključenim telefonom, bez izloženosti blavom svetlu i u provetrenoj prostoriji naravno, jer to je jedini način da se zaista odmorite i spremni započnete svoj novi dan.

Sve ove navike garantuju preporod vašeg organizma, pozitivnu energiju i osmeh na licu, veću motivaciju i bolju produktivnost, a sve to možete sami, u svoja 4 zida, negujući sebe, jer sebi ste najbolji prijatelj!

Izvor: Stil.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter