Izvor:
22.08.2019 u 01:45
0

ZBOG KRVNE GRUPE STE IM META: Da li ste magnet za komarce?!

Ako ste se uvek pitali zašto ste skloni ujedima komaraca više od svojih prijatelja, to može biti zato što imate određenu krvnu grupu.

U obavljenim istraživanjima komarci će najčešće sleteti na telo ljudi sa krvnom grupom tipa O, čak u 83% slučajeva. Uporedno, komarce su najviše privlačili oni sa krvnom grupom tipa A u 46,5 odsto vremena.

Pored vaše krvne grupe, naučnici su otkrili i mnoge druge faktore koji bi vas mogli učiniti još ukusnijim za komarce. Ovi insekti često love svoje žrtve prateći oslobađanje ugljen-dioksida. Kroz ugljen-dioksid, komarac je u stanju da oseti da ste sisar sa ukusnom krvlju koja vam prolazi kroz vene i što je veći izlaz ugljen-dioksida (u prevodu što je brži vaš metabolizam), veća je verovatnoća da ćete biti izabrani za sledeću žrtvu komaraca.

Studija iz 2000. otkrila je da žene u drugom stanju dvostruko više privlače komarce. Takođe, ako se bavite fizičkim aktivnostima koje ubrzavaju vaš metabolizam lakše ćete privući komarce.

Uz trčanje i vežbanje na otvorenom tokom letnjih meseci očekujte i ubod komaraca, jer amonijak i mlečna kiselina koja se nalazi u znoju privlače komarce. Uz to, povišena telesna temperatura posle trčanja posebno privlači ove insekte, tako da obavljanje bilo kakve fizičke aktivnosti napolju ne može proći bez makar jednog ujeda. Imajući to na umu dobro se zaštitite pre nego da napustite vaš dom. To možete učiniti tako što ćete nositi širu odeću svetlijih boja, naprskati se parfemom ili sprejem protiv komaraca pre nego da izađete. Takođe će vam pomoći ako izbegavate vežbe u prirodi.

Neki od prirodnih proizvoda koje treba da nanesete na kožu, a koji će vam pomoći u izbegavanju komaraca su sok od limuna i eukaliptusa, jabukovo sirće, crni luk. Međutim ako vas je već ujeo, jogurt i med vam mogu i te kako biti od koristi.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter