Izvor:
17.06.2019 u 20:22
0

Niste jedini kome se to dešava: Seksualni terapeuti daju rešenje za neke od problema!

Većina ljudi kada je reč o problemima koje imaju u seksualnom životu misle kako ih jedino oni na ovom svetu imaju. Brojni seksualni terapeuti podelili su neke od najčešćih problema vezanih za seks, a koje su čuli od svojih klijenata.

Jedna tvrdnja koja im se na sesijama često ponavljala jeste da je za seks podjednako potrebna i fizička i psihička spremnost.

Vaše loše raspoloženje, visok nivo stresa, pa čak i dijeta mogu imati negativne posledice po uživanje pod jorganom, piše Klix.ba. Na primer, erektilna disfunkcija je mnogo češća kod mlađih muškaraca nego što se veruje, a razlozi za to su gotovo uvek psihološke prirode.

Ako je muškarac nervozan ili previše uzbuđen, to znači da telo ne shvata genitalije kao prioritet, nego se usredsređuje na borbu kao odgovor, pa ukoliko je to muškarcu prvo seksualno iskustvo ili nema previše seksualnog iskustva u kombinacijom sa nervozom i uzbuđenjem dolazi do seksualne disfunkcije.

Da biste sve ovo izbegli pokušajte da se opustite s partnerom, dajte sebi više vremena pre samog seksualnog čina, bolje se upoznajte i sigurno neće biti nervoze.

Drugi terapeut kaže kako zadovoljavajući odnos u spavaćoj sobi počinje izvan spavaće sobe. Posebno je važno komunicirati s partnerkom. Morate da naučite njen “ljubavni jezik” i to će sigurno spasti vaš odnos, a ako ništa drugo, dobra, zdrava i otvorena komunikacija može da dovede do zadovoljavajućeg seksualnog odnosa.

Jedan seksualni terapeut kazao je i da je jedan od problema i seksualna trauma i zlostavljanje i da oni pogađaju muškarce i žene na nekoliko načina. Kada imate traumu, vaše telo radi sve da bi vas zaštitilo. Morate razmisliti o tome kako trauma utiče na vas i kako da misli usmerite na svoju partnerku. To je prvi korak u poboljšanju seksualnih odnosa.

Još jedan problem je neusklađenost polnih nagona. To se dešava kod većine parova. Terapeuti savetuju da se zapitate da li zaista uživate u seksu. Ako je vaš odgovor “ne”, razmislite zbog čega je to tako. U mnogim slučajevima shvatićete da možda uopšte u tom momentu niste želeli seks. Ovo se podjednako dešava i muškarcima i ženama.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter