VOJNOM METODOM DO MIRNOG SNA: Uspavajte se na najlakši mogući način!

 

Uz pomoć ove tajne vojne metode zaspaćete u roku od dva minuta. Ovih četiri koraka među vojnicima koriste se već decenijama, a izgleda kako je sve zaista - efikasno. Metoda se sastoji od četiri koraka uz koje ćete što pre zaspati, prvi put su objavljeni u knjizi - Relax and Win: Championship Performance - 1981, a američki vojnici ih koriste i danas. Pomaže im da zaspe u situacijama koje nisu mirne, kao na primer na bojnom polju.

Evo kako zaspati u roku od dva minuta:

Prvo opustite mišiće lica, uključujući i jezik, vilicu i mišiće oko očiju. Spustite ramena što više prema dole, koliko idu. Nakon toga, opustite gornji deo ruke, pa donji, jednu po jednu stranu.

Izdahnite i opustite grudi, pa nakon toga noge, počevši od butina pa prema dole.

Sledeći deset sekundi provedite tako da očistite mozak od nepotrebnih misli. Zamišljajte ova tri scenarija: prvo, kako ležite u kanuu na nekom mirnom jezeru i iznad vas nema ništa osim čistog plavog neba. Drugo, možete zamišljati kako ležite u potpuno mračnoj sobi, u mreži za ležanje koja je napravljena od baršuna. Sledeće, ponavljajte: ne misli, ne misli, ne misli - deset sekundi.

 

 

Još ne verujete?

Ova tehnika deluje kod neverovatnih 96 posto ljudi koji su vežbali šest sedmica. 

Nesanica je najmanje izražena kod adolescenata i dece koji spavaju vrlo kvalitetno, a vrlo česta je kod razvedenih i osoba koje su zbog gubitka voljene osobe podložnije stresu, što posledično dovodi do razbuđivanja i nesanice.

Zanimljiv podatak je i to da ekonomski status takođe utiče na kvalitet spavanja - osobe sa boljim primanjima puno ređe pate od nesanice, za razliku od onih sa nižim primanjima.

 

Opusteno.rs
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14.30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:30 Glamur
19:00 Upoznajte parove
21:00 Goli život
23:00 Parovi - Poželi pesmu
02:30 Parovi - Live