Izvor:
05.05.2016 u 18:49
0

KRAJ UŽIVANJA U PUŠENJU: Sud EU usvojio nov zakon

Evropski sud je usvojio zakon po kome se pooštravaju pravila za ambalaže cigareta – prema novom zakonu obaveštenja o štetnosti pušenja će morati da zauzimaju 65% prostora sa obe strane paklice. Od 20. maja će početi da se primenjuju nova pravila. Napomenuto je da nove paklice neće biti u prodaji sve dok se ne prodaju već do sada proizvedene paklice po starom zakonu, a za to će biti potrebno celih godinu dana. Osim toga, sud je zabranio reklamu za elektronske cigarete.

Velike duvanske kompanije su pokušavale da blokiraju usvajanje novog zakona, tvrdeći da Evropska unija krši svoje zakone, ali to im nije pošlo za rukom. Evropski sud tvrdi da novi zakon ne izlazi van granica "dozvoljenog" i "neophodnog".

HappyTV.rs
Foto: YouTube/Printscreen/ vesti.ru

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter