Izvor:
02.04.2018 u 22:55
0

KUDA NA ODMOR: Ne znate gde biste putovali, evo načina da odlučite!

Počelo je proleće, dolaze praznici i pravo je vreme za razmišljanje kuda na odmor.

Da to zaista i bude odmor, a ne stres, potrebno je da dobro proučite kakav vas smeštaj očekuje.

Pariz, Rim, Beč, Barselona, Amsterdam… Vrlo popularne prolećne destinacije, bar za one koji u Srbiji mogu da izdvoje novac za nešto što nije letovanje ili zimovanje.

Koliko vas ovo proleće može koštati?

Cene se kreću od nekih četrdesetak evra za najjeftinije autobuske aranžmane, do par stotina, odnosno 400-500 evra za skuplje avionske aranžmane – kaže Aleksandar Seničić, direktor Jute.

Od ovih iznosa veliki deo odlazi na smeštaj, i onda počinje potraga: Da li je skoro renovirano, čisto, kakav je nameštaj, i glavno pitanje – kako da budemo sigurni da će nas lepa slika sa ekrana dočekati i kada pređemo prag sobe.

Putnici bi sami trebalo da sprovedu istraživanje i pogledaju na sajtovima koje su ocene i koji su komentari, i šta je ono što njih zanima – kaže Aleksandar Vasilijević, predsednik upravnog odbora Horesa.

A ako se ipak dogodi ono što ne želite – loš smeštaj?

Kada se vrate sa putovanja, putnici imaju rok da svoju žalbu u bilo kojoj formi – usmenoj, pismenoj, telefonom – predoče agenciji preko koje su putovali. To jeste prednost kada putujete preko turističkih agencija, jer postoji jedna ustaljena forma, zakonom predviđena, i zaštita prava putnika vrlo je jasno izražena – objašnjava Seničić.

Najgore što mođete uraditi jeste da odustanete od smeštaja kada vidite šta vas je dočekalo jer je u tom slučaju teško povratiti novac.

Nadležni kažu da završite svoje putovanje, a onda potražite svoja prava koja imate po zakonu.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter