Izvor:
13.01.2018 u 01:46
0

BUDITE SIGURNI U AVIONU: Izaberite ovo mesto za put!

Nakon sprovedene analize, ovo mesto u avionu se smatra najsigurnijim.

Let avionom smatra se jednim od najsigurnijih metoda putovanja. Ali, nesreće se ipak događaju, a mesto na kojem sedite itekako može povećati šanse da istu preživite bez većih posledica.

„Tajm“ magazin napravio je detaljnu analizu 17 avionskih nesreća u poslednjih trideset godina da bi otkrio koja su mesta najsigurnija u avionu. Iznenađujuće, najsigurnijim mestom pokazao se srednji red u „repu“ limene ptice, piše Punkufer.hr.

„Srednji red u zadnjem delu aviona smatra se najsigurnijem delom aviona. Tako je pokazala analiza 17 avionskih nesreća u poslednjih 30 godina. Sredina aviona kroz istoriju se pokazala najfatalnijim delom za putnike.

Smrtnost u prednjem delu iznosi 44 posto u odnosu na zadnji deo aviona gde je ona tek 28 posto“, ističu u pomenutom magazinu. Uz to, sigurnim se smatraju i dva reda najbliža izlazima u slučaju opasnosti, sa obzirom da putnici na tim mestima imaju mogućnost najbržeg izlaska iz aviona.

Svakako, uvek treba poštovati protokole sigurnosti i vezati se sigurnosnim pojasom gde god da sedite. U magazinu su istakli da pomenuta mesta ne sprečavaju povrede i smrtnost, već su se pokazali „najsrećnijim“ u poslednje tri decenije avionskih nesreća.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter