Izvor:
18.04.2017 u 21:09
0

Ovo su najbezbednija mesta za turiste: POGLEDAJTE KAKO SE SRBIJA KOTIRA!

Izveštaj Svetskog ekonomskog foruma pokazao koje su destinacije najsigurnije za putovanja.

Turisti koji posete Srbiju bezbedniji su od svih onih koji krenu put Amerike, Kine, Rusije ili Velike Britanije, pokazuje ovogodišnji izveštaj Svetskog ekonomskog foruma.

Izveštaj se sastavlja na osnovu ocenjivanja i rangiranja 136 zemalja u 14 različitih kategorija. Najbolji rezultat naša zemlja ostvarila je u kategoriji zdravlja i čistoće, u kojoj smo zauzeli 42. mesto, i nalazimo se ispred Slovenije.

U kategoriji koja ocenjuje opasnost kojoj se turisti prilikom posete izlažu naša zemlja je zauzela 72. mesto i bolje je rangirana od nekih od najrazvijenijih ekonomija sveta. Naime, turisti koji posete Srbiji, prema ovom izveštaju, imaju manje šanse da budu izloženi nasilju i terorizmu od onih koji se upute u Ameriku, Rusiju, Kinu ili Veliku Britaniju, dok je najopasnija zemlja za turiste Kolumbija.

Na osnovu detaljne analize Svetskog ekonomskog foruma, koji svoje izveštaje objavljuje već 11 godina, u 2017, među 136 turističkih ekonomija sveta, Srbija je zauzela 95. mesto, i na taj način zadržala je istu poziciju kao i 2015.

Tokom 2016. godine industrija turizma zaradila je 7,6 triliona dolara i istovremeno zaposlila oko 292 miliona ljudi. Sve to ukazuje da je ovo privredna grana u kojoj zemlje treba da traže šansu za ekonomski rast i otvaranje novih radnih mesta, navodi se u izveštaju.

NAJBEZBEDNIJE DESTINACIJE
1. Finska
2. Ujedinjeni Arapski Emirati
3. Island
4. Aman
5. Hong Kong
72. Srbija
75. Crna Gora
76. Bosna i Hercegovina
78. Velika Britanija
84. Amerika
95. Kina
109. Ruska Federacija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter