Izvor:
04.11.2019 u 21:13
0

OVO OSTRVO PRIPADA DRUGOJ DIMENZIJI: Ima svega 30 soba za turiste! (FOTO)

Ceo život da podredite obliasku Grčke ne biste stigli da posetite svaki njen kutak, a brojni turisti zapravo najviše vole da obilaze mesta u Grčkoj koja nisu toliko atraktivna.

Jedno od takvih mesta je ostrvo Arkoi koje pripada arhipelagu Dodekaneze na jugoistočnom kraju Egejskog mora. Ovaj arhipelag je veoma udaljen od grčkog kopna ka jugoistoku, a u blizini je istočne, turske obale Egeja.

Ovo ostrvo je deo ostrva Patamos, a verovali ili ne na njemu živi samo 40 stanovnika.

Jedna turistkinja je otkrila svoje utiske sa ovog neverovatnog mesta na koje je došla, sasvim slučajno, kada se pre nekoliko godina našla na letovanju na Samosu odakle je zbog avgustovske gužve odlučila da se preveze do nepoznatog Arkoia.

Ovo ostvrce nudi samo 30 soba koje se iznajmljuju turistima, a postoji samo tri taverne-restorana i nekoliko kafića.

Ovakav raj na zemlji ipak ne zanima Grkinje koje ne žele da zasnivaju porodice na ovakvim mestima. Škola na ostrvu ima samo jednog učenika, a velika mana ovog mesta je što ne postoji doktor niti bilo kakva medicinska ustanova.

Za ovo ostrvo sami Grci kažu da pripada nekoj drugoj dimenziji.

Život na ovakvom mestu je čist i prelep, ali oni koji su zasnivali porodice ovde često su se pitali kako da pripreme decu za život van ostrva?

Arkoi je prepun maslinjaka, a meštani se uglavnom bave uzgojem maslina, vinove loze i koza.

Ipak, za ljubitelje prave Grčke, mira i tišine, ovo je dobro čuvana tajna, zakopano blago i skriveni beg u Egejskom moru koji čeka da ga otkrijete.

Do ostrva Arkoi možete doći lokalnim trajektom koji saobraća između većih ostrva arhipelaga Dodekaneze Samosa, Patamosa i Lipsija.

Izvor: Telegraf
Foto:
Instagram/printscree/pelagia_aphrodite

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter