Izvor:
14.10.2019 u 07:36
0

LETOLJUPCI, OVO SU MESTA NA KOJIMA LETO TRAJE ZAUVEK: Leto još nije završeno, pakujte kofere!

Dok nostalgično gledamo šarene, morske fotografije na društvenim mrežama, a uspomene na vruće letnje dane kada smo bili preplanuli i bezbrižni još su sveže, prve septembarske kiše i sivi oblaci nemilosrdno nas podsećaju da je jesen.

I premda se još uvek potajno nadamo kako će nas godina počastiti svim čarolijama leta, vreme je da se pomirimo kako je najtopliji (i najbezbrizniji) deo godine ipak iza nas. No, letoljupci, na svu sreću, ipak ne trebaju potpisati kapitulaciju. Činjenica da je sada jesen, ne znači da leto ne možete pronaći negde drugde na zemaljskoj kugli. Volite li putovati i istraživati neka nova i nepoznata mesta, a najveći vam je san da leto traje zauvek, vreme je da spakujete svoje kofere ili, barem, bookirate avionsku kartu! Naime, pronašli smo pet destinacija na kojima caruje večno leto!

Marakeš

Marokanski kraljevski grad Marakeš očaraće vas svojim pitoresknim, živahnim ulicama, haotičnim pijacama, predivnim vrtovima i sjajnom hranom, no ljubitelji leta posebno će biti oduševljeni što će ih na njihovom putovanju, čak i u novembru pratiti temperature koje se vrzmaju oko 20 stepeni. Pustinjske temperature, doduše, mogu biti varljive i poprilično ekstremne, no veći će vas deo dana ipak grejati lepo i sunčano vreme kao stvoreno za kilometarske šetnje i neumorno istraživanje.

Kanarska ostrva

Ako ste se zaželeli egzotičnog putovanja, a ne želite da sedite na desetosatni letovima, Kanarska ostrva savršen su izbor za odmor. Tenerife, Gran Kanarija, Lanzarote, La Gomera, El Hierro, Fuerteventura i La Palma čine 7 španskih ostrva vulkanskog porekla, a osim prirodnih lepota odlikuje ih i blaga klima tokom čitave godine zbog čega ih nazivaju "otocima večnog proleća". Volite li se izležavati na plaži ili pak surfovati, Kanari su vaša destinacija iz snova.

San Diego

Grad u južnoj Kaliforniji, tik uz meksičku granicu, San Diego je luka na Tihom okeanu, mesto na kojem se mešaju različiti uticaji i različite kulture, a poznat je upravo po svojoj blagoj klimi koja u mnogočemu podseća na mediteransku. Više od 200 dana u godini, San Diego ima temperaturu višu od 20 stepeni, a kiše padaju izrazito retko što ga čini savršenom destinacijom za duge šetnje i istraživanje znamenitosti.

Malta

Ostrvska država u Sredozemnom moru, Malta je sjajno povezana vazduhoplovnim linijama pa ćete se njenih plaža vrlo lako dočepati. Malta obiluje divnim zalivima, a na ulicama mešaju se različiti uticaji, zbog čega će vam odmor biti zanimljiv čak i ako neće biti dovoljno toplo za brčkanje u moru. No, za klimu ne morate brinuti jer je temperatura u novembru oko 20 stepeni.

Kuba

Tražite li destinaciju koja je sinonim za leto, onda je to definitivno Kuba. I to ne samo zbog visokih temepratura koje caruju većim delom godine već i zbog šarenila kubanskih ulica, palmi, peščanih plaža, ali i pregršt pozitivne vibracije koja isijava iz svakog kutka te neobične zemlje. Kažu da je "Kuba zemlja hiljadu osmeha", a mi mislimo da je to sasvim dovoljno da spakujemo kofere i bookirajmo kartu. Večno leto nas čeka! onda je to definitivno Kuba. I to ne samo zbog visokih temepratura koje caruju većim delom godine već i zbog šarenila kubanskih ulica, palmi, peščanih plaža, ali i pregršt pozitivne vibracije koja isijava iz svakog kutka te neobične zemlje. Kažu da je "Kuba zemlja hiljadu osmeha", a mi mislimo da je to sasvim dovoljno da sapkiramo svoje kovčege i bookiraju kartu. Večno leto nas čeka!

Izvor: Elle.rs
Foto: Pixabay.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter