Izvor:
28.09.2019 u 09:06
0

MESTA KOJA ĆETE PAMTITI: Ovo su 10 najboljih ostrva na svetu!

Milion i po ljudi je glasalo za najlepša ostrva na svetu, a na našu sreću, među prvih pet našlo se i ostrvo u susednoj Hrvatskoj.

Pored liste najboljih ostrva na svetu, napravljena je i lista ostrva u Evropi koja se preporučuju za 2020. godinu, gde je Korčula zauzela treće mesto, dok je na celom svetu niže za dva mesta.

– Korčula je jedna od destinacija koju morate da posetite na južnoj dalmatinskoj obali u Hrvatskoj. Malo je teže doći do nje nego do većine ostalih ostrva, pa možete da uživate bez gužve i bolje da se opustite.

– Grad Korčulu nazivaju 'malim Dubrovnikom' zbog srednjovekovnih trgova, crkava, palata i kuća, a plaže i gusta šuma su neverovatan prizor", ovako je opisano ostrvo Korčula na sajtu “Big 7 – na kome je istraživanje i sprovedeno.

Islandsko ostrvo Flatej proglašeno je za najbolje na svetu, a potom idu Palavan na Filipinima, Espiritu Santo u Vanuatu i norveško ostrvo Somaroj.

Top-10 najboljih ostrva na svetu:

1. Flatej, Island

2. Palavan, Filipini

3. Espiritu Santo, Vanuatu

4. Somaroj, Norveška

5. Korčula, Hrvatska

6. Aranska ostrva, Irska

7. Pemba, Zanzibar

8. Barbados

9. Lumi, Vašington, SAD

10. Bora Bora, Tahiti

Izvor: B92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter