KOLEVKA KULTURE I NAUKE...Mesto savršeno za odmor! (FOTO)

Krf je jedino grčko ostrvo koje Turci nisu osvojili. Možda baš zbog toga ili nevezano za to Krf je kolevka kulture i nauke, a tome u prilog ide podatak da je na ovom ostrvu osnovan prvi grčki univerzitet, Jonski Univerzitet, kao i prvo moderno pozorište i opera u Grčkoj.

Ostrvo je poznato i po velikom broju crkava, kojih na ostrvu ima 37. Prvi grčki teniski klub takođe je osnovan na Krfu, i to od strane Engleza, 1896. godine. Zbog vladavine Engleza na ovom ostrvu se igra i kriket te se svetsko prvenstvo u kriketu održava svake godine baš na Krfu. Kada smo kod Engleza treba istaći i da je suprug kraljice Elizabete, vojvoda od Edinburga rođen je baš na Krfu.

Na Krfu možete naći 6.000 različitih vrsti biljaka i cveća, koje se retko gde drugo mogu naći, poput 55 vrsti divljih orhideja kao što je Ophrys bertolonii ili carmeli Ophrys attica. Poznat i po velikoj količini drveća maslina, kojih ima oko 4.000, a čak 3 odsto svetske proizvodnje maslinovog ulja dolazi sa Krfa. Grm kumkvata, citrusa poznatijeg kao zlatna mandarina, poreklom iz Kine, u Evropi raste samo na ovom ostrvu.

Krf važi i za rekordera kada je u pitanju broj plaža, jer ih na njemu ima oko 119. O njima ćemo nekom drugom prilikom, kao i o tome šta videti na ovom ostrvu.

 

Izvor:Happytv.rs
Foto:YouTube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost