Izvor:
23.05.2019 u 07:42
0

SVE LEPOTE SVETA: Planirate putovanje? Donosimo vam tri nove znamenitosti koje morate posetiti!

Kilimandžaro u Tanzaniji

Ne samo da je ovaj kultni vrh najviši u Africi, već je i uspavani vulkan. Rastući 19.340 metara (5.895 metara) u vazduhu, dom je gotovo svih vrsta ekološkog sistema – od kultivisane zemlje do kišnih šuma i od alpske pustinje do arktičkih vrhova. Nalazi se u severoistočnoj Tanzaniji, na granici sa Kenijom, oko 350 km južno od Ekvatora i oko 500 km severnozapadno od grada Dar es Salama. Sastavljen je od tri vulkana Šira, Mavenzi i Kibo. Najviši vrh Uhuru se nalazi na 5895 metara nadmorske visine, na vrhu srednjeg vulkanskog kratera Kibo prečnika oko 2500 metara i dubine oko 180 metara.

Hram Choijin Lama u Ulan Batoru, Mongolija

Kompleks hrama Choijin Lama sastoji se od pet raskošno ukrašenih hramova i, iako danas nisu aktivna mesta za molitvu, ostaju skladište mongolskih budističkih skulptura i slika. U glavnom hramu nalaze se statue Bude Sakiamuni, Choijin Lama i Baltung Choimba (učitelj Bogd Kana), čiji su mummificirani ostaci postavljeni unutar statue.

Zlatni hram u Amritsaru, Indija

Izgrađen početkom 17. veka. Ovo je najsvetije mesto bogosluženja za članove zajednice sikha. Poznat je po svojoj toleranciji i otvorenosti prema pripadnicima svih vera. Preko 100.000 ljudi svakodnevno posećuje hram, a skoro isto toliko ih jede u besplatnoj javnoj kantini. Na engleskom je dobio naziv ''Zlatni hram'' zato što je optočen zlatom.

Ukoliko ste propustili neke od predloga, možete pogledati OVDE!

Happytv.rs
Foto: Wikipedia/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter