Izvor:
14.03.2017 u 02:32
0

U TRUDNOĆI SE TELO ŽENE MENJA: Ovi saveti će vam pomoći da negujete kosu dok ste u drugom stanju!

Ženina koža, kosa i telo se menjaju pod uticajem hormona. Zato je važno da se posebna pažnja obrati na negu baziranu na prirodnim preparatima.

Kvalitet kose se u trudnoći menja. Nekim trudnicama kosa tokom trudnoće postaje bujnija i sjajnija, dok se kod nekih dešava suprotno – kosa pojačano opada i izgleda beživotno. U ovakvim slučajevima ne bi trebalo da paničite. Sve je to posledica hormona. Pustite kosu da se odmori od feniranje i peglanja. Vodite računa da vam je kosa uvek čista i perite je blagim, prirodnim šamponima.

Regenerator zamenite prirodnim sredstvom koje će vam vratiti bujnost i omogućiti lakše raščešljavanje i oblikovanje kose. Napravite same prirodni regenerator. Pravi se veoma lako i potrebno vam je pet kašika liminovog soka ili jabukovog sirćeta pomešanog sa malo vode. Ovaj prirodni regenerator će osvežiti vašu kosu i sprečiće pojačano opadanje kose.

Maske za kosu neka budu prirodne. One ne mogu da vam škode i nanosite ih uvek kada osetite da je vašoj kosi potrebna “hrana”. Koristite prirodne proizvode da napravite maske za kosu: med, bananu, dinju, pavlaku, jogurt…

Normalno je da tokom dana opadne 100 do 125 vlasi kose. Nekim trudnicama ne opada kosa, kod nekih je to u normalnim granicama, a ako kosa naglo opada – do 500 vlasi dnevno i to se smatra normalnim u trudnoći. Šest meseci nakon prorođaja vaša kosa će opet biti onakva kakva je bila pre trudnoće.

Poseta frizeru je neophodna. Ali, izbegavajte hidrogen, blanš i sve preparate na bazi otrovnih kiselina. Koristite organske boje za kosu ukoliko se farbate. Barem u prva tri meseca trudnoće trebalo bi da izbegavate farbanje, mini val i opasne tehnike kovrdžanja koje zahtevaju korišćenje agresivnih i toksičnih kiselina.

Izvor: zenskimagazin.rs
Foto: Twitter / American Pregnancy

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter